Böyle alçaklık görülmedi. TUSAŞ katillerini Güney Kıbrıs’ta andılar

Böyle alçaklık görülmedi. TUSAŞ katillerini Güney Kıbrıs’ta andılar
Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’ne bağlı Limasol şehrinde, PKK terör örgütü Ankara’nın Kahramankazan ilçesinde TUSAŞ tesislerine saldırı gerçekleştiren teröristleri anma etkinliği düzenledi. Terör örgütü PKK, saldırıda öldürülen teröristleri anarken Rum Yönetimi, skandala göz yumdu.

Terör örgütü PKK’nın yayın organı ANFNews, örgütün Güney Kıbrıs’ta gerçekleştirdiği skandal bir etkinliğin görüntülerini paylaştı. “Limasol’de Ekim Ayı Şehitleri Anması” adıyla paylaşılan görüntülerde, PKK üyelerinin öldürülen bazı teröristler için tören yaptığı görülüyor. Söz konusu görüntülerde, duvarların terör örgütünün flamaları ve terörist başı Abdullah Öcalan’ın posterleriyle dolu olduğu etkinlik yerinin ise “Demokratik Toplum Merkezi” olduğu ifade edildi.

TUSAŞ SALDIRGANLARI DA O BİRİMİN ELEMANIYDI

Söz konusu etkinlikte, sözde “Ölümsüzler Taburu” adı verilen intihar eylemcilerinin anılması da dikkatleri çekti. Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş.’ye (TUSAŞ) gerçekleştirilen ve 5 yurttaşın şehit olmasına neden olan PKK’lı teröristler de sözde Ölümsüzler Taburu üyeleriydi.

Saldırıyı üstlenen terör örgütü PKK'ya bağlı “Halk Savunma Merkezi”, yaptığı açıklamada, “23 Ekim Çarşamba günü saat 15:30 sularında Ankara’da bulunan TUSAŞ yerleşkesine dönük gerçekleşen fedai eylem, Ölümsüzler Taburu’nun bir otonom timi tarafından yapılmıştır.” ifadelerini kaydetmişti.

tusas-teroristler.webp

RUM YÖNETİMİ SESSİZ!

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin ise PKK/PYD’nin Ada’daki faaliyetlerine müdahale etmemesi, aksine teröre sürekli alan açması dikkatleri çekiyor. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti de (KKTC), Rum Yönetimi ile terör örgütü arasındaki yakın ilişkiye uzun süredir tepki gösteriyor.

Kaynak:Halk TV Haber Merkezi