Boş bir hamle

Boş bir hamle
Usta Gazeteci Fikret Bila, son köşe yazısında, tutuklu iş insanı Osman Kavala'nın serbest bırakılması çağrısında bulunan 10 büyükelçi için 'istenmeyen kişi' talimatı verilmesini değerlendirdi. İşte Bila'nın "Boş bir hamle" başlıklı yazısı...

Gazeteci Fikret Bila aralarında ABD, Almanya ve Fransa’nın da bulunduğu 10 ülkenin büyükelçilerinin, 4 yıldır tutuklu iş insanı Osman Kavala için tahliye çağrısında bulunmasının ardından, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından 'istenmeyen kişi' talimatı vermesini değerlendirdi.

Bila yazısında şu ifadeleri kullandı;
"Türkiye’nin, aralarında ABD, Almanya ve Fransa’nın da bulunduğu 10 batılı ülkenin büyükelçilerini “istenmeyen kişi” ilân edip sınır dışı etme kararını uygulaması mümkün değildi. Nitekim uygulayamadı.

Ankara’nın bu hamlesi dış politika açısından Türkiye’ye hiçbir faydası olmayan bir hamle olarak kaldı. Aradan geçen iki günde dolar 9.30 liradan 9.80’lere kadar yükseldi. Arada benzinin fiyatına bir zam daha geldi. Türkiye, iki gün “istenmeyen kişi” krizini konuştu ve boşuna zaman kaybetti.

İktidara yakın yayın organları, tahmin edildiği gibi büyükelçilerin “Viyana Sözleşmesi’nin 41. maddesine riayeti teyit ediyoruz” açıklamasını, büyük bir geri adım olarak gördüler. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın büyük zafer kazandığını ilân ettiler. “10 büyükelçiden geri adım” manşetleri attılar."

FİKRET BİLA'NIN SON YAZISI İÇİN TIKLAYIN...