Birleşik Kamu-İş: Ülkemiz tarihinin en büyük işsizlik rakamlarını yaşamaktadır

Birleşik Kamu-İş: Ülkemiz tarihinin en büyük işsizlik rakamlarını yaşamaktadır
Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu açıklanan TÜİK işsizlik rakamlarından sonra bir açıklama yaptı.

İşte o açıklama; 

AKP iktidarı; ülkeyi ağır bir ekonomik krize sürüklemekte ve yurttaşları içine soktuğu işsizlik ve çaresizlik koşullarını büyütmektedir.
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) kasım ayına ilişkin işgücü istatistiklerini açıkladı. Buna göre TÜİK kasımda işsizlik oranının yüzde 13,3, işsiz sayısının ise 4 milyon 308 bin olduğunu yayımladı. 
Resmi verilerde bile Türkiye’de işsizlik çok yaygın ve yüksek bir rakama ulaşmıştır. Yüz binlerce insan artık iş aramaktan vazgeçmiş durumdadır. İşyerleri kapanmakta ve umutsuzluk artmaktadır. Gençlere gelecek yaratılmamakta, kadınlar yok sayılmaktadır. İşsiz kalma süreleri giderek uzamakta, iş bulanlar ise güvencesizliğe ve düşük ücretlere mahkum edilmektedir. 
Ülkemizde 2001 krizi AKP’yi iktidara getirmiştir. Bugünden geriye bakıldığında, 2001 krizini hatırlatan, bir esnafın Başbakanlık binası önünde dönemin Başbakanı Bülent Ecevit’e yazarkasa fırlatmasıdır. Ancak AKP’yi iktidara getiren krizle, AKP iktidarının ülkeyi karşı karşıya bıraktığı krizi karşılaştırdığımızda, hangi ekonomik veriyi temel alırsak alalım, bugün o günlerden çok daha kötü durumda olduğumuzu göstermektedir. 
AKP iktidarının, sebep olduğu ekonomik kriz ve toplumsal çürüme ağırlığını her geçen gün artırmaktadır. 
Kriz yoksul kesimleri olağanüstü bunaltmıştır,  kepenklerini indirmek zorunda kalan esnafın ve yurttaşların çaresizliği ortadır.  “Çocuklarım aç işsizim” diye kendini yakanları, toplu aile intiharları yaygınlaştırmıştır.  
AKP düzeni, yurttaşları işsizlik ve çaresizlik nedeniyle “yanarak, donarak, siyanürle ve çatıdan atlayarak” intihar etmelerine yol açmıştır. 
AKP iktidarı; kamu kaynaklarını yolsuzluğa, yandaşa aktarmakla ve rantı sermayeye dağıtmakla ekonomik krizi büyütmüştür. 
AKP iktidarının ekonomi politikası çökmüştür. Günlük yaşamdaki reel veriler ekonominin iyi olmadığını ve kötü yönetildiğini göstermektedir. Ekonomik krizin yükünü iktidara yakın kesimler dışında, milyonlarca emekçi işsiz kalarak ödemektedir. 
İşsizlik oranı ve gittikçe artan oranda yükselen işsiz sayısı emekçiler için belirsizlikleri büyütmektedir.
AKP iktidarı yeterli ve nitelikli istihdam yaratamadığı sürece ekonomik krizin derinliği artmaya devam edecektir.
Yurttaşları işsizlik ve açlıkla süründüren AKP, sonsuza kadar iktidarda kalamayacaktır. Ekonomik krizden etkilenen milyonlar, ilk fırsatta AKP’yi iktidardan indirecektir !
Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu olarak; AKP hükümetinin günü kurtarmaya dönük söylemlerden vazgeçmeye, umudunu yitirmiş işsizlerin istihdam sorunlarını çözmeye ve bunun için ülkenin ciddi ekonomik yatırımlara ihtiyacı olduğunu belirtiyoruz.
 

Etiketler :