Birbirine çok yakışıyor: iki tescilli lezzet aynı tabakta

Türkiye'nin ilk gastronomi kenti Gaziantep'in coğrafi işaretli ve tescilli baklavası ile komşusu Kahramanmaraş'ın yine tescilli meşhur dondurması aynı tabakta damakları tatlandırıyor.

Kahramanmaraş'ta uzun yıllardır tatlı sektöründe yer alan Ömer Kandilcik, AA muhabirine, Türkiye'nin dört bir yanının bambaşka lezzetleri barından bir gastronomi cenneti konumunda bulunduğunu, Maraş dondurması ile Antep baklavasının uyumunun bunun en güzel örneklerinden biri olduğunu söyledi.

bir.jpg

DAVETLERDE AKLA GELEN İKİLİ

Kandilcik şöyle konuştu: "Bu iki lezzet, yalnızca tat olarak değil kültürel olarak da birbirini tamamlayan bir yapıya sahiptir. Kahramanmaraş ve Gaziantep'in bu özgün tatları, tescilli değerler olarak dünya sahnesine çıkarak ülkemizi temsil etmektedir. Bir düğün veya özel bir davette bu ikilinin birlikte sunulması, aynı zamanda Türk misafirperverliğinin ve zengin kültürümüzün bir yansımasıdır. Dondurma, baklavanın yoğun lezzetini hafifletirken, baklava ise dondurmanın serinliği ve kıvamını tamamlıyor. Bu yüzden davetlerde akla gelen ilk ikili baklava ve dondurma oluyor."

aa-20241124-36277069-36277058-komsu-sehirlerin-tescilli-lezzetleri-ayni-tabakta-damaklari-tatlandiriyor.jpg

BİRBİRİNE ÇOK YAKIŞIYOR

Yine Gaziantep'te pastane sektöründe bir işletmenin müdürlüğünü yapan Neşat Nalyapan da baklava ile dondurmanın birbirine çok yakıştığını söyledi.

son.jpg

Nalyapan, "Bu ikili için sürekli müşterilerimiz var, düğün dernek mevlit gibi yerlerde çok tercih ediliyor. Buraların vazgeçilmez ikilisi baklava ve sade kesme dondurmamız. Biz tatlıyı sıcak servis ediyoruz. Dondurma ise soğuk, glutensiz olduğu için tatlıyla birbirini dengeliyor ve damağa daha hoş geliyor." dedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı (AA)