Bir Kent Lokantası daha açıldı: 4 çeşit yemek 50 TL
Manisa Büyükşehir Belediyesi, Kent Lokantası’nın dördüncü, Halk Mandıra’nın ise beşinci şubesini açtı. Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek’in katılımıyla Akhisar’da düzenlenen törenle yurttaşların hizmetine girdi.
Açılış törenine Zeyrek’in yanı sıra CHP Manisa İl Başkanı İlksen Özalper, CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu, Soma Belediye Başkanı Sercan Okur, Kırkağaç Belediye Başkanı Üstün Dönmez, Gördes Belediye Başkanı İbrahim Büke, Gölmarmara Belediye Başkanı Cem Aykan, CHP İlçe Başkanı Hayriye Hacet, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, mahalle muhtarları ile vatandaşlar katıldı.

"50 LİRA GİBİ BİR SEMBOLİK ÜCRETTEN SUNUYORUZ"
Akhisar’a verdiği bir sözü daha yerine getirmenin mutluluğunu yaşadığını dile getiren Zeyrek, şöyle konuştu:
"Kent Lokantaları, Halk Mandıra ve Halk Ekmek büfeleri, gerçekten sosyal belediyeciliğin en temsili göstergeleri olmuştur. Halkımız her geçen gün ekonomik krizin altında yorulurken onların sesini duymamak bizlere yakışmazdı. Salihli’mizde, Yunusemre’de, Soma’da ve şimdi de Akhisar’da Kent Lokantası’nı açmanın mutluğunu yaşıyorum. Kent Lokantası’nda dört çeşit yemeği 50 lira gibi bir sembolik ücretten vatandaşlarımıza sunuyoruz."
"YOKSULLUK SINIRI 78 BİN 292 LİRA OLMUŞTUR"
Geride kalan 14 ayda Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu ile hizmette çok güzel bir birliktelik yakaladıklarını kaydeden Zeyrek sözlerini, şöyle sürdürdü:
"17 ilçemizde de aynı birlikteliğimiz var. 1 Nisan sabahı itibarıyla bize oy atan, atmayan değil, Manisa’daki 1,5 milyon kişinin derdiyle dertlenen, onların sevincinde yanında olan bir yönetim anlayışını ortaya koymuştuk. Kent Lokantası ile birlikte aslında vatandaşlarımıza bir nebze de olsa yardımcı olmayı hedefliyoruz. Türk-İş’in açıkladığı verilere göre; dört kişilik bir ailenin Nisan ayı açlık sınırı 24 bin 35 lira, yoksulluk sınırı ise 78 bin 292 lira olmuştur. Bekar bir çalışanın aylık yaşama maliyeti 31 bin 142 lirayken ev geçindiren asgari ücretli 22 bin 104 lira, emekli ise 14 bin 469 liraya yaşam mücadelesi vermektedir. Geçtiğimiz Mart ayında Manisa genelinde yaptığımız bir araştırmada şunu gördük ki Manisa genelinde vatandaşlarımızın yüzde 48,3’ü, Akhisar’da ise yüzde 54’ü mutfak harcamalarını kısmak zorunda kalmış. Manisalıların yüzde 66’sı, Akhisar’da yüzde 68,1’i, kıyafet harcamalarını kısmak zorunda kalmıştır."
Sosyal belediyecilik anlayışı ile vatandaşların her zaman yanında olmaya devam edeceklerini aktaran Zeyrek, şunları dile getirdi:
"YÜZDE 25 DAHA UCUZA VATANDAŞIMIZA SUNUYORUZ"
"Burada açtığımız Halk Mandıra şunu temsil ediyor; göreve geldiğimizde Manisa’daki bütün kooperatiflerle görüşme yaptık. En dokunulması gereken süt üreticileri kooperatifiydi. Artık süt üretmez, hayvanlarına yem alamaz hale gelmişlerdi. Şu anda yüzde 30 daha pahalıya kooperatiflerden sütü alıyoruz. Onların yüzü gülüyor ve para kazanır duruma geldiler. Bu aldığımız sütü mandıralarda 15 çeşit süt ürünü ürettirerek, yüzde 25 daha ucuza vatandaşımıza sunuyoruz. Kent Lokantamız da Akhisar Belediyesi’nin aşevinde üretilen, iaşesini Büyükşehir ve Akhisar Belediyesi’nin birlikte üstlendiği, dört çeşit yemeğin 50 liraya sunulduğu bir Kent Lokantası."




Kaynak:ANKA

