Beyoğlu'ndaki beton saksılar kaldırıldı: AKP'li belediyeden nedeni

Beyoğlu'ndaki beton saksılar kaldırıldı: AKP'li belediyeden nedeni
AKP'li Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, Beyoğlu'nda gerçekleşen patlamanın ardından güvenlik tedbiri olarak dün akşam saatlerinde yolların kapatılıp, İstiklal Caddesi'nde ağaçların sökülerek beton saksıların kaldırılmasına ilişkin konuştu.

Beyoğlu İstiklal Caddesi'nde düzenlenen bombalı terör saldırısının ardından caddedeki 150 adet ağaç ekipler tarafından dün akşam saatlerinde söküldü. 90 adet beton saksı da vinç yardımı ile kaldırıldı. Sökülen ağaçların parklara dikileceği belirtildi.

AKP'li Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, kararla ilgili olarak bir gazetecinin sorusu üzerine cadde üzerine, beton saksı ve bankların "güvenlik zafiyeti" oluşturacağına ilişkin büyükşehir belediyesini uyardıklarını söyledi.

Yıldız, şöyle konuştu:

"Burayla ilgili her türlü yapılaşma Anıtlar Kurulu'nun iznine tabi. Sadece ilçe veya büyükşehir belediyesinin değil, Anıtlar Kurulunun da kararı gerekiyor. Oturma grupları Anıtlar Kurulu'nun kararıyla yapılmadı. Anıtlar Kurulu 2021'in Mart ayında İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne buraya konulan oturma gruplarının kaldırılması konusunda aldığı kararı tebliğ etmişti. Fakat büyükşehir belediyesi bu karara uymadı. Biz de defaatle burada bir güvenlik zafiyeti olabileceğini ifade etmiştik. Maalesef bir terör saldırısından sonra dün akşam itibarıyla valiliğimiz güvenlik değerlendirmesi, Anıtlar Kurulu'nun öncesi ve sonrası kararı neticesinde yapılan tebligatla dün akşam büyükşehir belediyesi ekipleri tarafından kaldırıldı."

Etiketler :