Beş yarım altın için yaşlı kadını boğarak katletti

Beş yarım altın için yaşlı kadını boğarak katletti
Manisa’da evinde boğularak öldürülen 69 yaşındaki Mürşide Böcüne cinayetinde şüpheli yakalandı. Polisin çalışması, zanlının kadını 5 yarım altını almak için öldürdüğünü ortaya koydu.

Manisanın Yunusemre ilçesinde evinde boğularak öldürülen 69 yaşındaki Mürşide Böcüne’nin cinayet zanlısı tutuklandı. Soruşturmada, şüphelinin yaşlı kadını evde bulunan 5 yarım altını çalmak için öldürdüğü belirlendi.

Olay, 31 Mart 2026’da Yunusemre ilçesi Aynıali Mahallesi 3315 Sokak’ta meydana geldi. Eve gelen İbrahim Böcüne, eşi Mürşide Böcüne’yi holde yüzüstü hareketsiz buldu.

manisada-cinayet-zanlisini-1200-saat-gu-1248177-371329.jpg
69 yaşındaki Mürşide Böcüne

İhbar üzerine adrese gelen ekipler, kadının boğazında tülbent bulunduğunu, yüzü ve boğazında morluklar olduğunu tespit etti. İncelemede, Böcüne’nin boğularak öldürüldüğü ve evdeki altınların alındığı değerlendirildi.

Soruşturma kapsamında Manisa İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ile İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri geniş çaplı çalışma yürüttü.

100 AYRI NOKTADA İNCELENDİ YAKALANDI

Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesindeki soruşturmada, ölen kadının eşi, yakınları ve arkadaşlarının da aralarında bulunduğu 34 kişinin ifadesi alındı. Bölgedeki 100 ayrı noktadan elde edilen yaklaşık 1200 saatlik güvenlik kamerası kaydı incelendi.

Çalışmada, Mürşide Böcüne’nin eşinin evden ayrılmasının ardından siyah giyimli bir kişinin sokağa girdiği, yaklaşık yarım saat sonra da ayrıldığı belirlendi. Bu kişinin 32 yaşındaki Emrah Arslan olduğu tespit edildi. Polis, şüphelinin olay öncesinde bölgede keşif yaptığını da saptadı.

5 YARIM ALTIN İÇİN ÖLDÜRDÜ

Soruşturmada cinayetin nedeni de netleşti. Emrah Arslan’ın, Mürşide Böcüne’yi evde bulunan ziynet eşyalarını almak için öldürdüğü, olaydan sonra da bir arkadaşı aracılığıyla 5 yarım altını kuyumcuda bozdurduğu belirlendi.

aa-20260406-41034450-41034449-manisada-65-yasindaki-kadinin-olu-bulunmasina-iliskin-1-kisi-tutuklandi.jpg

Teknik ve fiziki takibin ardından Emrah Arslan ile B.A. ve A.Ç.A. gözaltına alındı. Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda 60 bin 700 lira ele geçirildi. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden A.Ç.A. savcılıktan serbest bırakıldı. B.A. adli kontrol şartıyla salıverildi. Emrah Arslan ise tutuklanarak cezaevine gönderildi. (DHA)

Kaynak:Halk TV Haber Merkezi