Beş kentte hastanelerde yer bulamayan koronavirüs hastası yaşamını yitirdi

Beş kentte hastanelerde yer bulamayan koronavirüs hastası yaşamını yitirdi
Koronavirüs testi pozitif çıktıktan sonra; Diyarbakır, Batman, Elazığ, Mardin ve Şanlıurfa'da hastanelerden "Boş yer yok" yanıtını alan KOAH hastası Şeref Yıldız isimli yurttaş yaşamını yitirdi.

Diyarbakır’da koronavirüse yakalanan ve hastalık nedeniyle durumu ağırlaşan Şeref Yıldız isimli yurttaş; Diyarbakır, Batman, Elazığ, Mardinve Şanlıurfa’daki hastanelerden boş yer olmadığı gerekçesiyle ret yanıtı aldı. Yıldız’ın yakınları, solunum destek cihazı bulunmayan bir özel hastanede yaşamını yitirdiğini söyledi.

Beş şehirden "yer yok" yanıtı alındı

Mezopotamya Ajansı’nda yer alan habere göre; koronavirüs testi pozitif çıkan Şeref Yıldız, entübe edilmek üzere Diyarbakır’daki Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ni, Selahattin Eyyubi Devlet Hastanesi’ni ve Dicle Üniversitesi Kalp Hastanesi’ni aradı. Yıldız, bu hastanelerden ‘boş yer olmadığı’ gerekçesiyle geri çevrildi. Yıldız’ın yakınları, bunun üzerine Mardin, Batman, Elazığ ve Şanlıurfa kentlerindeki hastaneleri de aradıklarını ancak tüm hastanelerden yoğun bakım ünitelerinin dolu olduğu yönünde yanıt aldıklarını ifade etti.

Yıldız, daha sonra Diyarbakır’da solunum cihazı olmayan bir özel hastaneye yatırıldı. Yıldız burada yaşamını yitirdi.

"Soğuk algınlığı" denilerek eve gönderilmiş

MA’ya konuşan Şeref Yıldız’ın eşinin kardeşi Ruken Koyun, Yıldız’ın KOAH hastası olduğunu belirtti. Pazartesi günü hastalanarak aile hekimliğine gittiği belirtilen Yıldız, “Soğuk algınlığı” denilerek evine gönderildi. Koyun, ertesi gün Yıldız’ın ateşinin yükseldiğini ve nefes almakta güçlük çektiğini anlattı.

Bir gün önce kızını arayarak "Artık nefes alamıyorum" demiş

Koyun, "Nefes alıp vermekte zorlandığı için özel bir hastaneye götürülüp test yapılarak tomografisi çekildi. Tomografisi çekildikten sonra doktor ‘Yüzde 90 koronadır, çünkü ciğerlerinde buzlanma oluşmuş’ dedi. Test sonucu iki gün sonra pozitif çıktı. Hastaneye yatırıldıktan sonraki ilk gün kendisini iyi hissetse de sonuçları sonrasında doktor ‘Salgın ciğerlerde ilerlemiş. Biz müdahale etmeseydik zaten ex olurdu’ dedi. Yıldız dün kızını arayarak ‘Artık nefes alamıyorum’ diyerek yardım istedi" diye konuştu.

HDP'li Uca'dan tepki

HDP Batman Milletvekili Feleknas Uca ise yaşananlara Twitter üzerinden tepki gösterdi. Uca, daha bir gün önce “Diyarbakır’da Covid-19 pozitif çıkan KOAH hastası bir vatandaşın durumu gittikçe ağırlaşıyor,” demiş ve Fahrettin Koca’yı etiketlemişti.

Yıldız’ın vefatının ardından bir mesaj daha paylaşan Uca yine Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’yı etiketleyerek, “Yoğun bakım ünitelerimizde yeterince yer var diyorsunuz ama hasta, saatlerdir yoğun bakıma sevk edilmesine rağmen, yeterli yatak yok diye yoğun bakıma alınmadı. Dün geceden beri, tüm çabalara rağmen yoğun bakımda yer bulamadığımız hastamızı ne yazık ki kaybettik. Bunun sorumluları, bu süreci kötü yönetip, bunu halktan gizleyenlerdir. İnsanlar göz göre göre ölüyorlar. Siz daha neyi, kimden saklıyorsunuz” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Etiketler :