Berkin’in Babasına Hakaret Edenden ‘Erdoğan’lı Savunma!

Berkin’in Babasına Hakaret Edenden ‘Erdoğan’lı Savunma!
Berkin Elvan'ın babasına tehdit ve hakaret sanığı kendisini böyle savundu.Gezi eylemleri sırasında başından gaz fişeği kapsülüyle vurulan ve 269 gün sonra tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Berkin Elvan ile babası...

Berkin Elvan'ın babasına tehdit ve hakaret sanığı kendisini böyle savundu.

Gezi eylemleri sırasında başından gaz fişeği kapsülüyle vurulan ve 269 gün sonra tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Berkin Elvan ile babası Sami Elvan’a karşı Twitter üzerinden yazdığı sözlerle “Tehdit” “Kişinin hatırasına hakaret” ve “Hakaret” suçlarını işlediği ileri sürülen Mustafa A.’nın yargılanmasına devam edildi. 1 yıldan 6 yıl 4 aya kadar hapis cezası talebiyle açılan davanın İstanbul 41. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmasına Elvan ailesinden kimse katılmadı, aileyi avukatları temsil etti. Bugünkü duruşmaya hem sanık Mustafa A. hem de Avukatı da mazeret bildirerek katılmadı.

SANIK: SUÇLAMAYI KABUL EDİYORUM

Önceki celse hakkında yakalama kararı çıkarılan ve Batman’da yakalanarak talimatla ifadesi alınan sanık Mustafa A.’nın ifadesi okundu. İfadesinde Kayseri’de tüccar olduğunu belirten Mustafa A., talimatla verdiği ifadesinde şunları söyledi; “Hakkımdaki suçlamayı kabul ediyorum. İddianamade bahsi geçen yazılar bana aittir. Şahsı tanımıyorum. Ülkenin Cumhurbaşkanı şahsa aynı cümleyi kullandı, ben de ondan aldığım cesaretle aynı cümleyi kullandım. Paylaşımı yaptığım sırada tv de sokaklardaki terör olaylarının Berkin Elvan’ı anmak adına yakıp yıkmasından etkilenerek bu cümleyi sarf ettim. Ben anayasal hakkımı kullanarak yorum yaptım. Kimseye hakaret etme niyetim asla olmamıştır. Suçsuzum, beraatimi istiyorum”

AVUKAT: HAKARETTEN BİRÇOK KİŞİ TUTUKLANIYOR. TUTUKLANMASINI TALEP EDİYORUZ

Duruşmada söz alan Elvan ailesinin avukatı Oya Aslan, sanığın suçunu kabul ettiğini, olaydan sonra internet üzerinden benzer yazılar yazmaya devam ettiğini dile getirerek, “Hakaretten birçok kişi tutuklanıyor. Cumhurbaşkanı’na hakaretten bizim meslektaşımız da tutuklandı. Suçun mahiyeti ve toplumda uyandıracağı infialin gözönünde bulundurularak tutuklanmasını talep ediyoruz” dedi.

TUTUKLAMA TALEBİ REDDEDİLDİ

Talepleri değerlendiren hakim, dosya kapsamı gözönünde bulundurularak tutuklama talebini reddettiğini açıkladı. Hakim, ayrıca sanık ve katılan avukatlarının yazılı beyanda bulunmaları için duruşmayı erteledi.

İDDİANAMEDEN

Cumhuriyet Savcısı Turgay Özcan tarafından hazırlanan iddianamesinde, “Şüphelinin kendi Twitter hesabından, 11 Mart 2014 tarihinde yaşama veda eden Berkin Elvan’ı kastederek, ‘Bir teröristi sokağa göndermeyi, yalanlarla bir teröristi kahraman yapmayı ve onu öldüren kahramanı yargılamayı…’ yazdığını ve Berkin Elvan’ın babası olan Sami Elvan’ı hedef alarak, ‘Hemen iftira çamur hazır sizde. Terörist yetiştirdim diye utanacağına ülkenin bir değerine saldırıyorsun… Biz de sizi vurmaya devam edeceğiz, sokaklar teröristlere mezar olacak’ şeklinde tehdit içeren yazılar yazdığı, şüphelinin alınan savunmasında bu yazıları kendisinin yazdığını ikrar etmiştir” denildi. İddianamede, Şüpheli Mustafa A., hakkında “Tehdit” “Kişinin hatırasına hakaret”, “Hakaret” suçlarından 1 yıldan 6 yıl 4 aya kadar hapis cezasıyla cezalandırılması talep edildi.