Bebek katili çetenin doktoru eskiden PKK'lı olduğunu itiraf etti

Bebek katili çetenin doktoru eskiden PKK'lı olduğunu itiraf etti
Yenidoğan Çetesi'nin başını tutan Doktor Fırat Sarı'nın terör örgütü PKK'dan hapis yattığı ortaya çıktı. Sarı'nın İYİ Parti üyesi olduğu da iddia edildi.

İstanbul'da tüm Türkiye'yi sarsan bir canilik ortaya çıktı. Yenidoğan Çetesi olarak adlandırılan oluşum, 112 Acil’deki bazı kişilerle işbirliği yaparak bebekleri önceden anlaştıkları özel hastanelere sevk ettirdi. Çete para alabilmek için de bebekleri ölüme sürükledi.

Anlaştıkları özel hastaneye gelen ailelerin bebeklerini de yoğun bakıma yatıran çete, SGK'dan ve ailelerden on binlerce lira aldı.

Çetenin kan donduran telefon konuşmaları da çıktı. Konuşmalara bebeklere küfür edip, "Öldür" ifadeleri kullanıldı.

ÇETE LİDERİ DOKTOR PKK MAHKUMU ÇIKTI

Çetenin liderlğini yapan Reyap Hastanesi yenidoğan yoğun bakım doktoru Fırat Sarı'nın terör örgütü PKK'dan hapis yattığı ortaya çıktı. Sarı'nın ifadesinde de PKK'dan hapis yattığını doğruladı. Çetenin çökertilmesinin fişeğini veren CİMER'e yapılan şikayette Sarı'nın İYİ Parti üyesi olduğu da belirtildi. CİMER'e 27 Mart 2023'te yapılan şikayet şöyle:

"Eski PKK hükümlüsü ve şu anki İYİ parti üyesi Reyap Hastanesi yeni doğan yoğun bakım doktoru Fırat Sarı ve İlker Gönen SSK’ yı dolandırmaktadır. Reyap Hastanesi, Beylikdüzü Medilife Hastanesi, Bağcılar Şafak Hastanesi, Doğa Hastanesi, Medicine Bağcılar Hastanesi eski olarak Ethica hastanesi, Duygu Hastanesi ve birçok hastanenin yenidoğan yoğun bakımlarını kiralayarak gece nöbetçi doktor bulundurmadılar."

Fırat Sarı, tıp fakültesinde okuduğu dönemde terör örgütü PKK'dan hüküm giyerek 5 yıl civarı cezaevinde yattığını ikabul etti.

"PKK'DAN HÜKÜM GİYİP CEZAEVİNDE YATTIM"

Fırat Sarı, ifadesinde şunları söyledi:

"Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezun oldum. Tıp fakültesinde okuduğum zaman PKK örgüt üyeliğinden hüküm giyerek 5 yıl civarı cezaevinde yattım. Cezaevinden sonra okuluma tekrar dönerek okulumu bitirerek mezun oldum. Zorunlu hizmet süremi Bingöl Kiğı ilçesinde 3 yıl yaptıktan sonra İstanbul ilinde farklı farklı hastanelerde çalıştım. Medisense Sağlık Hizmetlerini yaklaşık 7-8 yıl önce kurdum. Yüzde 100 hisseli sahibiyim. Geçimimi doktorluk mesleğimi yaparak kazanıyorum"

SAVCIYI TEHDİT BİLE ETTİLER

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MİT Başkanı İbrahim Kalın, eksi Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız ve çok sayıda siyasetçi ile fotoğrafı çıkan iş inanı ve çetenin üyesi olduğu söylenen Mustafa Kemal Zengin, soruşturma savcısını makamında tehdit etmişti. Savcı, Zengin'in tehdidini kanıtlamak için video çekmişti. Gizlice çekilen videoyu da Gazeteci Emrullah Erdinç yayımlamıştı.

Kaynak:Halk TV Haber Merkezi