Selin vurduğu Batı Karadeniz'de son durum: 2 kişi aranıyor

Selin vurduğu Batı Karadeniz'de son durum: 2 kişi aranıyor
Batı Karadeniz'de sağanak yağışlar nedeniyle yaşam adeta felç oldu. Düzce'de ve Kastamonu'da iki kişi aranırken, Asar Deresi'ne iki kişinin düştüğüne dair iddianın da asılsız çıktığı duyuruldu.

Batı Karadeniz'i iki gündür etkisi altına alan sağanak yağış, su taşkınlarına neden oldu. Alt katlardaki bazı evlerde ve iş yerlerinde su baskınları yaşanırken, dere yataklarının yükselmesiyle birlikte yolları da su kapladı.

Kastamonu, Bartın, Zonguldak, Sinop ve Karabük’te adeta yaşamı felç eden yağışlar nedeniyle bazı köprüler de çöktü. Karabük'te bir bina çöktü bir bina ise yan yattı.

Mengen'de köprüler yıkıldı

Bolu’da dün gece saatlerinde şiddetini artıran sağanak yağış nedeniyle Mengen ilçesinde dereler taştı. Derenin taşması sonucu Yörükler ve Kadısusuz köprüleri yıkıldı. Mengen ile Pazarköy arasındaki yol çöktü. Yolun tahrip olması nedeniyle bölgede yaşayanların ilçe merkeziyle ulaşımı kesildi. Ulaşımın sağlanamadığı bölgede AFAD, belediye ve İl Özel İdare ekipleri iş makineleriyle çalışma başlattı. Taşkınlar nedeniyle Pazarköy yolu birinci TOKİ konutları yolunda da çökmeler yaşandı. Bölgede çalışmalar devam ediyor.

mengende-selde-kopruler-yikildi-yollar-hasar-gordu-2818-dhaphoto2.jpg

Karabük'te bina çöktü

Yenice ilçesinde etkili olan yağışlar nedeniyle İncedere Çayı'nda su seviyesi yükselerek taştı. İlçeye bağlı Güneyköy köyünde sabah saatlerinde çayın kenarındaki 2 katlı bir bina sel sularında yıkıldı, 3 katlı bina ise yan yattı. Uyarıları dikkate alan aileler, daha önceden evleri boşalttıkları için can kaybı yaşanmadı.

karabukte-selde-1-bina-yikildi-1-bina-yan-yatti-5114-dhaphoto1.jpg

Bartın Irmağı yükseldi: 135 ev ve iş yerini su bastı

Bartın'da 5 gündür etkili olan sağanakta, metrekareye son 24 saatte 80 kilogram yağış düştü. Kozcağız, Hasankadı ve Kumluca beldelerinden gelen ırmakla Ulus ilçesi ile Arıt bölgesinden gelen ırmak, dün akşam taşmaya başladı. Yalı mevkisi ve Kemerköprü Meydanı ile kentin birçok mahallesindeki ev ve iş yerlerinin alt katlarını su bastı. Sular Kemerköprü, Orduyeri ve Asma köprülerini aştı. Kent genelinde oluşan yoğunluk nedeniyle trafik ekipleri, Zonguldak-Karabük ve Kastamonu yollarından gelen sürücüleri, alternatif yollara sevk etti.

bartin-irmagi-yukseldi-135-ev-ve-is-yerini-su-basti-8862-dhaphoto8.jpg

İş makinesi operatörü kayboldu

Düzce'den ise üzen bir haber geldi. Su taşkınlarına müdahale eden iş makinesi Üçköprü Köprüsü'nün bulunduğu yerde devrildi. İş makinesinin operatörü Okan Bayrak ise suya kapıldı. Okan Bayrak'ı arama çalışmaları ise devam ediyor.

duzcede-is-makinesi-operatoru-sel-sularina-kapildi-2639-dhaphoto1.jpg

2 kişinin dereye düştüğü ihbar asılsız çıktı

Öte yandan dün akşam sağanak nedeniyle debisi yükselen Asar Deresi'ne 2 kişinin düştüğüne dair ihbar asılsız çıktı. İhbarın asılsız olduğunun anlaşılması sonrası arama çalışmaları sonlandırıldı.

duzcede-2-kisinin-dereye-dustugu-ihbari-asilsizmis-5993-dhaphoto1.jpg

Bir kişi kayıp

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, kabine toplantısının ardından selin etkilendiği Kastamonu Bozkurt'ta yaptığı açıklamada "Şu ana kadar 170 ihbar aldık ve bu ihbarın hepsine ulaşıldı. Bir vatandaşımız kayıp, Küre İkizciler Köyünde Recep Bakırcı, 22 yaşında. Ekiplerimiz arama kurtarma faaliyetlerini yürütüyorlar" dedi.

Soylu'dan son açıklama

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da son açıklamasında sel afeti ve su taşkınları sebebiyle; "Kastamonu Küre İkizciler Köyünde kaybolan hemşehrimiz Recep Bakırcı'yı, Düzce Kaynaşlı'da sele kapılan kepçe operatörümüz Okan Bayrak'ı arama kurtarma çalışmalarımız devam ediyor" ifadelerini kullandı.

Kaynak:DHA