Batan Kargo Gemisinin Enkazında Son Görüntüleri Çekmişti. Cesedine Bulundu!

Marmara Denizi’nde batan kargo gemisinde kaybolan mürettebattan birinin daha cansız bedenine ulaşıldı. Cenazesi bulunan mürettebatın, yağcı Hüseyin Tutuk olduğu belirlendi.

Marmara Denizi açıklarında seyir halindeyken Karacabey ilçesinin 4 mil açığında, İmralı Adası'nın güneybatısında batan 'Batuhan A' isimli gemideki 6 mürettebatı arama çalışmaları devam ediyor.

15 Şubat’ta, Marmara Denizi açıklarında batan kargo gemisi BATUHAN A’nın mürettebatından denizci Zeynep Kılınç’ın cenazesi 51 metre derinlikteki gemi enkazında bulunmuştu.

Marmara Denizi’nde batan kargo gemisinde kaybolan mürettebattan birinin daha cansız bedenine ulaşıldı. TCG AKIN’dan dalış yapan SAS komandoları, mürettebatın cansız bedenine, geminin makine dairesinde ulaştı. Su yüzeyine çıkarılacak olan cenaze, Bursa Adli Tıp Kurumu Morgu’na gönderilecek.

Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, SAS komandolarının enkazda yaptıkları aramalarda kayıp personelden birinin cesedine makine dairesinde ulaşıldığını söyledi.

GEMİDEKİ SON GÖRÜNTÜLERİ ÇEKMİŞTİ

Batan geminin makine dairesinde, olaydan 6 gün sonra cenazesi bulunan mürettebatın, yağcı Hüseyin Tutuk olduğu belirlendi.

marmarada-batan-geminin-kayip-murette-15399.jpeg

Cenazesi Bursa Adli Tıp Kurumu Morgu’na götürülen Tutuk, ailesine gönderdiği son görüntülerde, geminin su aldığını söylemiş ve o anları kayıt altına almıştı. Görüntülerde 6 saattir aynı yerde olduklarını söyleyen ve "5'inci, 6'ncı elbisem bu gece saat 01.00'den bu yana. Allah'ım sen yardım et ya Rabb'im. 6 saattir aynı yerdeyiz. Gemi batıyor. Ya Rabb'im gemi batıyor" diyen Tutuk’un eşine, saat 06.09'da internetten, içinde bulundukları durum hakkında mesaj yazdığı ve saat 06.19'da video paylaşımında bulunduğu belirlenmişti.

Cesedin çıkarılması ve kimlik tespiti için çalışmanın sürdüğünü belirten Demirtaş, diğer kayıp 4 personel için aramaların devam ettiğini bildirdi.

Etiketler :