Başörtülü Hakim İçin 'Reddi Hakim' Talep Eden Avukata Soruşturma

Başörtülü Hakim İçin 'Reddi Hakim' Talep Eden Avukata Soruşturma
Ankara'daki bir sanık avukatı, mahkeme heyetindeki başkan ve üye hakimin başörtülü olması nedeniyle 'Reddi hakim' talebinde bulundu. Avukat hakkında soruşturma başlatıldığını duyuran Adalet Bakanı, "Eski Türkiye kafası" diye değerlendirdi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Ankara'da görülen bir davada sanık avukatının, mahkeme heyetindeki başkan ve üye hakimin başörtülü olması nedeniyle 'Reddi hakim' talebinde bulunmasına ilişkin soruşturma başlatıldığını açıkladı. Olayın üzerine açıklama yapan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş ise avukatı kınadı.

Bakan Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Ankara 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen bir davada sanık avukatının, mahkeme heyetindeki başkan ve üye hakimin başörtülü olması nedeniyle 'Reddi hakim' talebinde bulunması eski Türkiye kafasıdır. Kadınların inanç, eğitim ve çalışma özgürlüğünü gasbeden 28 Şubat zihniyetiyle hareket etmek, hak arama hürriyetinin teminatı olan bir avukata yakışmamıştır. Anayasamıza göre herkes vicdan, dini inanç ve kanaat hürriyetine sahiptir. Yine Anayasamıza göre kimse dini inanç ve kanaatlerinden dolayı kınanamaz ve suçlanamaz" ifadelerini kullandı.

Bakan Göktaş: Başörtüsü gerekçesiyle 'Reddi hakim' talebinde bulunan avukatı kınıyorum

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, avukatı ve bu bağnaz zihniyeti şiddetle kınadığını belirtti.

Bakan Göktaş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamanın tamamı şu şekilde:

"Ankara'da görülen bir davada mahkeme heyetindeki başkan ve üye hakimin başörtülü olduğu gerekçesiyle reddi hakim talebinde bulunan sanık avukatını ve bu bağnaz zihniyeti şiddetle kınıyorum. Kadınları kılık kıyafetinden dolayı sınıflandırma, gayri insanı bir şekilde ayrımcılığa tabi tutma gibi çağ dışı bir refleklesin hala canlı olmasından esef duyuyoruz. Bunu bir avukatın insan haklarına aykırı biçimde yapıyor olması ise çok daha utanç vericidir. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, kadınların karar alma mekanizmaları da dahil olmak üzere hayatın her alanında güçlü bir şekilde var olmaları için her türlü desteği vermektedir. Bizler de Sayın Cumhurbaşkanımızdan aldığımız güçle kadınların hiçbir ayrımcılığa maruz kalmadığı bir Türkiye için çalışmaya devam edeceğiz"

Kaynak:DHA