'Başkanlık Hevesi Kursağında Kalacak'

'Başkanlık Hevesi Kursağında Kalacak'
CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, "Halkımız dikta heveslilerine geçit vermeyecek'' dedi.Tokat Dernekler Federasyonu'na bağlı Killik Köyü Yardımlaşma Derneği'nin gecesine katılan CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş,...

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, "Halkımız dikta heveslilerine geçit vermeyecek'' dedi.

Tokat Dernekler Federasyonu'na bağlı Killik Köyü Yardımlaşma Derneği'nin gecesine katılan CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, güncel ve siyasal gelişmeleri değerlendirdi. Ümraniye'de düzenlenen gecede yaklaşık 500 kişiye seslenen CHP'li Yarkadaş, arkasında asılı bulunan Atatürk posterini göstererek, "Mustafa Kemal Atatürk'ün bizlere miras bıraktığı parlamentoya sahip çıkacak, Başkanlık hevesini diktatörlük özlemi duyanların kursağında bırakacağız'' dedi.

'PARLAMENTER SİSTEME SAHİP ÇIKALIM'

Toplumun tüm kesimlerinin Başkanlık adı verilen ''yasallaştırılmış dikta''ya karşı çıkması gerektiğinin altını çizen Yarkadaş, "Tayyip Erdoğan, Başkanlık adı altında bir düzen kurmak istiyor. Buna karşı hep birlikte direnelim ve Atatürk'ün parlamentosuna sahip çıkalım'' dedi.

'DURDURMAK BİZİM ELİMİZDE'

Türkiye'nin hızla bir karanlığa sürüklendiğini de belirten Yarkadaş, "Ancak bu gidişatı durdurmak bizim elimizde. Bir arada durur ve birlikte mücadele edersek, arkamda duran posterin yaydığı ışığı Türkiye'nin her yerine ulaştırırız'' ifadesini kullandı. Yarkadaş, daha sonra Ümraniye Ihlamurkuyu Cemevi'nde düzenlenen lokma törenine katıldı ve buradaki vatandaşlarla sohbet etti.

'BİR ARADA DURALIM'

Yarkadaş'ın bir sonraki durağı ise Sancaktepe'de bulunan Kars Ardahan Iğdır Dernekleri'nin dayanışma gecesiydi. Yarkadaş, burada yaptığı konuşmada Türkiye'nin zor bir süreçten geçtiğini belirterek, "Bir arada durmalı, dayanışmalı ve bu zor günleri atlatmalıyız'' dedi. ​