Barış Pehlivan: "Türkiye'de 108 milyon vatandaşın verileri çalındı"

Barış Pehlivan: "Türkiye'de 108 milyon vatandaşın verileri çalındı"
Gazeteci Barış Pehlivan, Şule Aydın'ın sunduğu "Kayda Geçsin" programında, Türkiye'de vatandaşların verilerinin çalınıdğı iddialarının doğru olduğunu belgelerle kanıtladı. İşte o flaş detaylar...

Free Web Turkey sitesi, 9 Eylül tarihinde yaptığı açıklama ile Türkiye’deki resmi kurumlarda kaydı olan 108 milyon kişinin verilerinin çalınıdığını iddia etmişti. Çalınan verilerin arasında Türkiye'deki turist ve kayıtlı göçmenlerin de dahil olduğu belirtilmişti.

thumbs-b-c-1a31986fab34cd7beaab1b96b5bb645f.jpg

ÖNCE KABUL SONRA İNKAR

Skandal iddia, Kabine Toplantısı sonrası Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'na sorulmuş, Uraloğlu, “Bu pandemi sürecindeki hatırlarsınız, sağlık sisteminden bir sızıntıdır. Onun haricinde yok. İnsanların güncel verilerinin çalındığıyla ilgili bir veri yok. Pandemi sürecinde bazı bilgilerin maalesef belli şekliyle elde edilmiş olduğu doğru. O süreçte o maalesef önlenemedi” yanıtını vermişti.

Bakan Uraloğlu, gelen tepkiler üzerine dün yaptığı açıklamada, "Çok net söylüyorum, kimse ortalığı bulandırmasın. Söylenilen bir sözü cımbızla çekip, sanki 'Türkiye'de insanların güvenliğiyle ve verileriyle ilgili çalınmış güncel şeyler vardır' diye kimse haber yapmasın, şu anda öyle bir gündem yoktur" dedi.

3-001.png

BARIŞ PEHLİVAN SIZINTIYI BELGE İLE KANITLADI

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'nun önce kabul ettiği, bir kaç gün sonra ise inkar ettiği iddiaları gazeteci Barış Pehlivan "Kayda Geçsin"de açıkladı.

Halk TV sunucusu Şule Aydın'ın "Barış biligilerimiz çalındı mı?" sorusuna Barış Pehlivan net olarak "çalındı" yanıtını verdi.

Free Web Turkey'den Ali Sefa Korkut'un özel haberini hatırlatan Pehlivan, haberde "Ey Türkiye, ülkede yaşayan, ayak basan turistler, ölen vatandaşlar, hepinizin adresi, telefon numarası, Türkiye Cumhuriyeti kimlik numaranız, anneniz, babanız, kayıt numaranız, hangi doktorda nasıl tedavi gördüğünüze dair her belge her bilgi artık çalındı. 108 milyon insanın bilgisinden bahsediyoruz" ifadelerinin kullanıldığını kaydetti.

Pehlivan, devamında şunları söyledi:

"Ne oldu? Biz bu yayını yaptık geçen hafta! Önce ulaştırma bakanı çıktı dedi, 'Pandemi döneminde oldu malesef önleyemedik', sanki 500 yıl önce olmuş gibi, CHP iktidarında olmuş ve çok normal bir şeyden bahsediyormuş gibi.

Sonra ne oldu, Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, 'Bu iddialara itibar etmeyin, Bakan Uraloğlu, öyle bir şey demedi ve ayrıca Google'ye giden bir talep yok' dedi.

Böyle bir talep gitmedi demek ne demek? Çünkü biz şunu anlattık. Türkiye'de USOM (Siber Olaylara Müdahale Merkezi) diye bir kurum var. Bizzat devletin BTK çatısı altında kurduğu, böylesi hırsızlıklar, sibel saldırılara dair, devletin bir kurumu.

Biz USOM'un bunu Google'ye "Bizim herşeyi çalımışlar ve sizin Drive'e yüklemişler, bunu engelleyemedik, bu linkleri kaldırın Allah aşkına' demişler. İletişim Başkanı'da bu zinhar yalan dedi değil mi?

Bugün, Free Web Turlkey'de yine Ali Sefa Korkut, Google'ye giden maili yayınladı."

2-001.png

Barış Pehlivan, çalınan bilgiler arasında Sağlık ve İçişleri Bakanlığının bilgileri de olduğunu öne sürdü.

Kaynak:halktv.com.tr