Buse Terim'i Sinirlendiren Soru!

Buse Terim'i Sinirlendiren Soru!
Fon vaadiyle aralarında ünlü futbolcuların da bulunduğu 18 kişiyi 44 milyon dolara yakın dolandırdığı iddiasıyla yargılanan Seçil Erzan’ın duruşması bugün görülüyor. Duruşmaya ilk gelen isim ‘tefecilikle’ suçlanan Semih Kaya oldu. Turan ve Belözoğlu, mazeret dilekçesi sunarak duruşmaya katılmadı. Erzan, duruşmada annesinden bahsederken ağladı, "Beni görünce dolar gördüklerini söylüyorlardı" dedi.

Aralarında spor dünyasının ünlü isimleri Arda Turan, Emre Belözoğlu, Fernando Muslera ile Selçuk İnan'ın da bulunduğu toplam 21 kişiyi dolandırdığı iddiasıyla yargılanan Seçil Erzan ve 6 sanığın yargılandığı duruşma devam ediyor. Avukatın, Fatih Terim'in eski avukatı ve aynı zamanda Seçil Erzan'ın eski nişanlısı olan Candaş Gürol'un da ifadesinde, "Fatih Terim'e kırgınım" dediği kısmı hatırlatınca sinirlenen Buse Terim, "Siz Candaş bey buraya geldiğinde ona şunu sorun, madem ki Seçil hanımın bunları yaptığına uyanmış, neden müvekkillerini uyarmamış?" dedi.

‘Fatih Terim Fonu' vaadiyle aralarında Arda Turan ve Fernando Muslera ve Emre Belözoğlu gibi isimlerin de bulunduğu pek çok kişiyi dolandırdığı iddia edilen bankacı Seçil Erzan bu gün ikinci kez hakim karşısına çıktı.

İstanbul 41. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ikinci duruşmasına tutuklu sanıklar Seçil Erzan ve Ali Yörük ile tutuksuz sanıklar Nazlı Can ve Asiye Öztürk katıldı.

Duruşma için adliyeye ilk gelen isim ise duruşmada tanık olarak dinlenecek Semih Kaya oldu.

AVUKATIN SORUSU, TERİM’İN DAMADINI RAHATSIZ ETTİ

Nazlı Can’ın avukatı Hikmet Can’ın, Seçil Erzan’ın Fatih Terim’den aldığı 300 bin dolar aldığı para ve sonrasında bu kişiye yaptığı ödemelere işaret ederek “Kimse bu durumu sormuyor. Seçil Erzan’ın hazırladığı tabloda da bu yok. Hiçbir meslektaş da bunu sormadı” dedi. Av. Can’ın bu ifadelerine Terim’in damadı Volkan Bahçekapılı, oturduğu yerden, “Ne alaka” diyerek tepki gösterdi. Oluşan gerginliğe mahkeme başkanı müdahale etti.

BUSE TERİM: PARAYI VERİRKEN BABAMA SORMADIM

Şikayetçi olarak dinlenen Buse Terim, kuzeni Terim Arıcan aracılığıyla Erzan’a 190 bin dolar verdiğini söyledi. Buse Terim, mahkeme başkanını sorusu üzerine “Bu parayı verirken babamla hiç konuşmadım. Bizim evde de bu konu konuşulmadı” dedi.
Terim ailesinin eksi avukatı Candaş Gürol ise, tanık olarak verdiği ifadede ise Fatih Terim, Buse Terim ve Volkan Bahçekapılı’nın da para verdiğini aktarmıştı.

buse.jpg

Şikayetçi Buse Terim Bahçekapılı ifadesinde, "2 Kasım 2022 de kuzenim Terim Arıcan, benim Denizbank'ta vadeli param var dedi. Seçil Erzan fonundan bahsetti. Fonun iyi olduğunu söyledi. Ben de hu konulardan anlamadığım için kendisiyle görüştüm. Seçil Erzan'a vadede olan paramı 190 bin doları verdim. Daha önce bu konuyu ailemle konuşmadım. Babam Fatih Terim'le bu konuda konuşmadım, soru sormadım, bahsetmedim." dedi.

Sadece bankacılık işlemleri için Seçil Erzan'la konuştuğunu söyleyen busa terim, "Eşimin Seçil Erzan'ın bahsettiği fonu söylediğinde evet benimde param orda dedim. Ben Seçil Erzan'a para teslim etmeden önce hiç konuşmadım. Evrak istediğimizde parayı teslim ettiğimiz gün işi nedeniyle acil çıktığı için verememiş sonrası için ise bahaneler sunulmuş. 190 bin dolar zararım var. Şikayetçiyim. Seçil Erzan, banka müdürü olmasaydı parayı kesinlikle vermezdim." açıklamasında bulundu.

BUSE TERİM'İ SİNİRLENDİREN SORU

Buse Terim'in ifadesi sonrası bir sanık avukatı söz alarak Fatih Terim'in adının fonda geçtiğini ve kendilerini uyarıp uyarmadığını sordu. Avukat ayrıca Fatih Terim'in eski avukatı ve aynı zamanda Seçil Erzan'ın eski nişanlısı olan Candaş Gürol'un da ifadesinde, "Fatih Terim'e kırgınım" dediği kısmı hatırlatınca sinirlenen Buse Terim, "Siz Candaş bey buraya geldiğinde ona şunu sorun, madem ki Seçil hanımın bunları yaptığına uyanmış, neden müvekkillerini uyarmamış?" dedi.

whatsapp-image-2024-01-12-at-18-12-40.jpeg
Nuri Köşdere, Erzan’dan aldığı paralarla Vadi İstanbul’da 2 daire aldı.

AKP’Lİ İSİM ALDIĞI FAZLA PARA İLE 4 DAİRE ALMIŞ

Dinlenen tutuklu sanık Ali Yörük ifadesinde, Seçil Erzan’a verilen paraların bankacılık sistemi dışında olduğunu bildiğini ifade ederek, eski patronu Nuri Köşdere’nin bu sistemden çok para kazandığını, Erzan’ın kendisine “Nuri Bey bu işten çok para kazandı. Vadi İstanbul’dan 2 daire aldı. Yine Semilyon’dan 2 daire aldı” dedi. Erzan, bir dönem duygusal ilişki yaşadığı AKP eski Çorlu Meclis üyesi Nuri Köşdere’nin kendisinden fazla para aldığını söylemişti.

whatsapp-image-2024-01-12-at-18-35-58.jpeg
Çorlu’da bulunan Semilyon Park sitesindeki dairelerin fiyatı 10 milyon TL seviyesinde.

‘BENİ GÖRÜNCE DOLAR GÖRDÜKLERİNİ SÖYLÜYORLARDI’

Erzan, işinde çok hırslı ve istekli olduğunu anlatan belirterek, bir çok kişiye çok fazla para kazandırdığını söyledi.

Erzan, çevredekiler ‘Seçil’i gördüğümüz zaman gözümüzün önüne dolar geliyor’ diyorlardı” diye konuştu. Erzan, tefeci olarak suçladığı Atilla Baltaş’ın kendisine istemediği halde para getirdiğini kaydetti. Erzan, Baltaş aracılığıyla Ankara’daki bir kişiden aldıkları 250 bin doları bir yıl içinde 650 bin dolar olarak ödediğini söyledi.

ARDA TURAN, EMRE BELÖZOĞLU VE SELÇUK İNAN MAZERET BİLDİRDİ

Duruşmaya "müşteki" sıfatıyla katılması beklenen Arda Turan, Emre Belözoğlu ve Selçuk İnan'ın mahkemeye mazeret dilekçesi gönderdikleri belirtildi. "Tanık" olarak dinlenilmesine karar verilen Nur Erkasap'ın ise "rapor" sunduğu öğrenildi.

Turan, 7.5 milyon dolarla sisteme en çok para kaptıran isim oldu.

ekran-alintisi.png

ARDA’NIN PARASI DA ÇORLU’YA GİTTİ

Nur Erkasap’ın avukatı Tufan Karataş, Çorlu’da galeride çalışan Ali Yörük’ün, Arda Turan, Emre Çolak ve Bülent Çeviker’den paraları aldıktan sonra doğrudan Çorlu’ya gittiğini kaydetti. Av. Karataş, davanın kilit isminin Ali Yörük olduğunu ifade etti. Dava dosyasına göre, Yörük, Emre Çolak’ın kardeşinden 3.2 milyon dolar, Bülent Çeviker’in eşinden ise 2.2 milyon dolar aldı.

‘SEÇIL BENİ FATİH TERİM İLE TANIŞTIRDI’

Savunması alınan tutuksuz sanık Nazlı Can, kendisinin yanı sıra yakın akrabalarının da, kazanç beklentisi ile Erzan’a para verdiğini söyledi. Erzan nedeni ile mali durumunun kötüleştiğini anlatan Can “Halem bankaya kredi borcum var. 17 taksim var. Maddi olarak çok çok kötü durumdayım” diye konuştu. Can, mahkeme başkanın neden para vermeye devam ettiniz sorusunu ise “Daha fazla kazanmak için. Herkesin yaptığı gibi” diye konuştu. “Seçil beni, hayal bile edemeyeceğim insanlarla tanıştırdı. Fatih Terim’le tanıştırdı” ifadelerini kullandı. Dava dosyasına göre, Nazlı Can, bir çok kişiden aldığı parayı Erzan’a teslim etmekle suçlanıyor.

ERZAN’IN ANNESİ ADINA SAHTE İMZA ATILMIŞ

Sanıkların çapraz sorgusunda, tapuda yapılan bir işlemde de sahtecilik yapıldığını ortaya koydu. Seçil Erzan’ın avukatı Nazlı Karaaslan, Av. Türkay Gümülcineli’nin verdiği paraya karşılık Bozcaada’daki evin, bu kişiye ipotek verildiğini kaydederek “Seçil Erzan’ın annesi Fatma Erzan engelli. Bu kişi yatalak. Ancak, tapuda Fatma Erzan imza atmış gibi gösterilmiş. Belli ki bu kişi adına sahte imza atılmış” diye konuştu. Ali Yörük, mahkeme başkanının “Türkay Gümülcineli neden para verdi” sorusunu “Para kazanmak için” yanıtı verdi.

whatsapp-image-2024-01-12-at-18-46-43.jpeg
Erzan’ın annesi Fatma Yörük (solda) engelli durumda.

Kaynak:halktv.com.tr

Etiketler :