Bakan'a 'Okul Sütü'nü Sordu

Bakan'a 'Okul Sütü'nü Sordu
CHP Balıkesir Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Ahmet Akın “Okul Sütü” uygulamasını TBMM gündemine taşıdı.Bir eğitim öğretim yılında bir dönem olarak uygulanan okul sütü projesinin tüm yıla yayılmasını...

CHP Balıkesir Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Ahmet Akın “Okul Sütü” uygulamasını TBMM gündemine taşıdı.

Bir eğitim öğretim yılında bir dönem olarak uygulanan okul sütü projesinin tüm yıla yayılmasını sağlayacak bir çalışma yapılıp yapılmadığını Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı'na soran Ahmet Akın konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada “Bugün ülkemizde süt üreticileri çok ciddi sorunlarla karşı karşıyadırlar. Ürettikleri sütü ya satamıyor, ya da çok düşük fiyatlarla satmak zorunda kalıyorlar. Ülkemizde süt tüketimi gelişmiş ülkelerin çok gerisinde. Süt tüketiminin artırılmasına önemli katkı sağlayacak okul sütü uygulamasının tüm haftaya ve her iki döneme yaygınlaştırılması gerektiğini düşünüyorum.” dedi.

Akın’ın bu konuda yönelttiği sorular şunlar;

2012 yılından bu yana uygulanmakta olan Okul Sütü Projesinin her yıl iki eğitim öğretim dönemini de kapsayacak şekilde ve haftada üç gün yerine beş gün öğrencilerimize süt verilmesine yönelik bir çalışmanız var mıdır?

Gelişmiş ülkelere göre çok düşük olan kişi başı süt tüketimini artırmak için hangi çalışmalarınız vardır? Süt tüketimini teşvik etmeye yönelik kamu spotu yayınlanması konusunda çalışmalarınız var mıdır?

Hayvancılık sektöründe yaşanmakta olan krizi aşabilmek için ithalat dışında bir çözüm çalışmanız olacak mıdır?