Bakan Özhaseki Marmara için Uyardı: Felaket Kapıda!

Bakan Özhaseki Marmara için Uyardı: Felaket Kapıda!
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, müsilaj için uyarı yaptı. Marmara Deniz Eylem Planı Koordinasyon Kurulu 4. Toplantısı öncesi konuşan Özhaseki, ekolojik bir tehlikeyle karşı karşıya kaldığımızı hatırlattı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, müsilaj gibi ekolojilk bir felaketin kapıda beklediğini hatırlattı.

Özhaseki, Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde gerçekleşen Marmara Deniz Eylem Planı Koordinasyon Kurulu 4. Toplantısı öncesinde yaptığı uyarıda şu ifadeleri kullandı:

"2021 yılından bu yana yürüttüğümüz çalışmalara baktığımızda Marmara'nın geleceğinin koruma altına alınması adına 21 bilim insanımızın katılımıyla bilim ve teknik kurulu oluşturuldu. Marmara Denizi'nin çevresel durumunu iyileştirmek ve müsilajın tekrarını önlemek için 2021-24 Marmara Denizi Bütünleşik Stratejik Planı hazırlandı. Ayrı bir kararla Marmara Denizi'ni özel çevre koruma bölgesi ilan ettik.

FELAKET KAPIDA BEKLİYOR

Hocalarımızın hazırlamış olduğu 22 maddelik bir eylem planımız vardı. Bunun 14 tanesi kirlilik yükünün azaltılmasıyla ilgili. Kirlilik yükünü azaltmadan müsilaj ve bazı tehditlerden kurtulma şansımız ne yazık ki yok. Çünkü müsilaj nihayetinde bir sonuç. Eğer eylem planımız doğru ve kararlı bir şekilde uygulanmazsa, müsilaj gibi ekolojik bir felaket kapıda bekliyor. Marmara her gün biraz daha kirlenip bozulmaya devam ediyor. Başta balık türleri olmak üzere ekocanlılık gittikçe azalıyor ve zayıflıyor."