Bakan açıkladı: 20 hesap sahibi mercek altında!

Bakan açıkladı: 20 hesap sahibi mercek altında!
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, X (Twitter) hesabından yaptığı paylaşımda, yangınlarla ilgili provokatif paylaşımlar yaptığı düşünülen kişiler hakkında adli işlem başlatıldığını duyurdu.

Bakan Ali Yerlikaya, sosyal medya platformlarında İzmir ve diğer bölgelerdeki orman yangınlarına ilişkin paylaşım yapan hesaplarla ilgili bir açıklama yaptı.

Bakan Yerlikaya, Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı tarafından yürütülen çalışmalar sonucunda, bu tür paylaşımlar yapan 20 hesap yöneticisinin tespit edildiğini açıkladı.

ADLİ İŞLEM BAŞLATILDI

Bakan Yerlikaya'nın yaptığı açıklamaya göre, Emniyet Genel Müdürlüğü koordinesinde Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı ve Güvenlik Daire Başkanlığı tarafından yapılan incelemelerde, orman yangınlarına dair provokatif içerik paylaşan 20 hesap yöneticisi belirlendi. Bu hesap yöneticileri hakkında adli işlemler başlatıldığı duyuruldu.

"NİFAK TOHUMU EKMEYE ÇALIŞANLARA MÜSAADE ETMEYECEĞİZ"

Bakan Yerlikaya'nın açıklaması şu şekilde: "Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığımız tarafından yapılan çalışmalarda sosyal medya platformlarında bazı hesaplardan başta İzmir olmak üzere ülkemiz genelinde çıkan orman yangınlarına ilişkin provokatif paylaşımlar yapıldığı görülmüştür.

Bu tür paylaşım yapan 20 hesap yöneticisi tespit edilmiştir.

Emniyet Genel Müdürlüğümüz koordinesinde; Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığımız ve Güvenlik Daire Başkanlığımız ile birlikte ilgili Emniyet Müdürlüklerimizin yaptığı çalışmalar sonucu provakatif paylaşım yapan 20 hesap yöneticisi hakkında gerekli işlemler başlatılmıştır.

Orman yangınları gibi milletçe büyük üzüntü duyduğumuz ve devletimizin tüm kurumlarıyla mücadelesini sürdürdüğü bir konuda, halkımız arasına nifak tohumu ekmeye çalışanlara müsaade etmeyeceğiz

Bu tür paylaşım yapanlar adalete teslim edilecektir."

NE OLMUŞTU

Türkiye'nin dört bir yanını saran orman yangınları bugün de sürüyor. Uşak'tan Manisa'ya, İzmir'den Bolu'ya kadar yayılan alevler, yalnızca topraklarımızın doğal güzelliklerini değil, aynı zamanda canlıların yaşamını da tehdit ediyor. Yangınlar, ekosistem üzerinde büyük zararlar bırakacak noktaya gelmiş durumda.

Manisa'daki yangınlar, 5. gününde yavaş yavaş kontrol altına alınırken, tahliye edilen köyler ve yanan evlerle büyük bir maddi hasar bıraktı. İzmir'deki yangınlar hem Karşıyaka'da hem de diğer ilçelerde büyük bir alanı etkiledi. Bolu'da ise anız ateşinden kaynaklandığı belirtilen yangınlar, bölgedeki tarım ve yerleşim alanlarına zara vermeye devam ediyor.

Henüz bir can kaybı yok ama…

Yangınlar, doğal biyokütlenin yanması sonucu karbondioksit, karbonmonoksit, hidrokarbonlar, azotoksitler gibi çeşitli kirletici yan ürünler ve bileşenler açığa çıkmasına neden oluyor. Evet, yangınlar henüz bir can kaybına neden olmadı ancak tüm canlıların doğal yaşam alanları başta olmak üzere insanların inşa ettiği yerleşim yerlerine kadar büyük bir tahribat bıraktı ve bırakmaya devam ediyor.

Öte yandan, kontrol altına alınmakta güçlük çekilen bu yangınlar sadece doğa ve canlılar üzerindeki tahribatı değil, aynı zamanda hükümetin afetlere müdahale kapasitesini, çevre politikalarını ve acil durum yönetimini de gözler önüne serdi.

Kaynak:halktv.com.tr