Bahçeli'den Ahmet Şık'a: Türkiye Cumhuriyeti katil olsaydı bugün bulunduğun yer TBMM değil, mezarlık olurdu

MHP lideri Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında, "Türkiye'nin erken seçim diye bir gündemi yoktur. CHP ve yedekleri boş arayışlardan vazgeçmelidir" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM'de gerçekleşen grup toplantısında gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Bahçeli, HDP'ye yönelik kapatma davası hakkında, "Bundan sonra bütün gözler AYM'ye çevrilmiştir. Bu mahkemenin de ikinci kez iade seçeneği kalmamıştır." dedi. 

TİP milletvekili Ahmet Şık hakkında 'alçak' diyen Bahçeli, "TİP'li bir milletvekilinin, "Bu devlet katil, bu devleti yıkmamız gerekiyor. Türkiye Cumhuriyeti katil bir devlettir" iftiraları karşısında ne yapacağız? Bu hainin dokunulmazlığını kaldırıp, adalete teslim etmeyecek miyiz? Böyle bir alçak TBMM'de bizimle aynı havayı teneffüs ediyor. Bu suçlu bilmelidir ki, Türkiye Cumhuriyeti katil olsaydı bugün bulunduğun yer TBMM değil, mezarlık olurdu. " diye konuştu. 

Öte yandan Türkiye'nin gündeminde erken seçim olmadığını söyleyen Bahçeli, "Tekrar ifade ediyorum, Türkiye'nin erken seçim diye bir gündemi yoktur. CHP ve yedekleri boş arayışlardan vazgeçmelidir." dedi. 

Bahçeli'nin satırbaşları ise şöyle:

Deniz salyası

Kıyılarımızda feci bir boyuta ulaşan deniz salyası istilası çevre üzerinde bir kez daha, daha kararlı, daha derinlikli düşünmemize yol açmıştır. Mikrobiyolojik varlıklar, yaygın ve yoğun bir şekilde kıyılarımıza tutunmuştur. Bazı kıyı şeridinde, insanlarımızın denize çıkışı bile deniz salyası nedeniyle engellenmiştir. Bundan her insanımızın kaygı ve rahatsızlık duyması normaldir. Bir çevre felaketi ile karşı karşıya olduğumuz açıktır. 

Bugünkü şartlarda çevre sorunları sadece çevre kirliliği olarak değil, toplumsal, siyasal boyutları olan karmaşık sorunlar yumağı haline gelmiştir. Marmara Denizi'nde baş gösteren, kıyılarımızda feci bir boyuta ulaşan deniz salyası daha derinlikli düşünmemizi sağlamıştır. Mikrobiyolojik varlıklar yoğun şekilde sahillerimize tutunmuştur.

Deniz salyasının kıyılarımızda dikey bir hareketle dibe doğru indiği de gözlenmektedir. Deniz canlılarının oksijeni kesilmektedir. Bir çevre felaketiyle karşı karşıya olduğumuz açıktır. 

Ülkemizin bütüncül bir çevre politikasıyla maruz kaldığı riskleri en aza çekeceği inancındayız. Kıyı planlaması ve yönetim sistemi uygulanmalıdır. Entegre çevre politikaları geliştirilmelidir. Bizlere düşen asil görevlerden bir tanesi de çevre duyarlılığının tesis etmektir. Çevre duyarlılığıyla birlikte çevre dostu teknoloji kullanımı özendirilmelidir. Orta Avrupa ülkelerinden gelen atıkların Karadeniz'e taşınmasını önlemek amacıyla muhatap ülkelerle mutabakat sağlanmalıdır. Kirli bir denizin çevresinde sağlıklı bir hayat kurulamayacaktır. Günümüz dünyasında çevre sorunlarıyla insan sorunlarını birbirinden ayırmak neredeyse imkansızdır. Tahrip olmuş bir doğa, talan edilmiş bir medeniyete davetiyedir. Çevreyi dikkate almayan her adımın sonuç itibariyle faturası ağır olacaktır. Kaldı ki ekolojik hassasiyet ve çevre etiğinin ilkelerine uymak hem bugünümüze değer yükleyecektir.

Siyasi Etik Yasası

Çevre etiği ne kadar önemliyse siyasi etik kuralları da bir o kadar önemlidir. Siyasi etik yasasının süratle ve mutabakatla çıkarılmasıdır. Siyaset centilmenlik içinde yapılmalıdır. Dilek ve ümidimiz Siyasi Etik Yasası'nın daha vakit kaybetmeden çıkarılmasıdır. Centilmenlik içerisinde yapılmalıdır. 

'Serok Ahmet'

Geçmişine sırt dönüp, çıkarlarının peşine düşenlerin görünürlüğü artmıştır. Devletin en üst makamlarında görev alanların mahremiyetlerine emanet olan konuları ulu orta konuşmaları, dün birlikte olduklarını, bugün karalamaya çalışmaları münafıklık alametidir. Türkiye'de başbakanlık yapmış bir şahsın, kendisi ile birlikte mezara gitmesi gereken sırları döküp saçması bu milletin kimlerin elinde kaldığına bariz bir delildir. Ketumiyet yoksa, karakter yoktur. Gizlemeyi bilmeyenin yönetmesi mümkün değildir. Serok Ahmet böyle biridir. Gelecek Partisi yöneticilerine tavsiyem şudur, bu Serok'un yanında sakın konuşmayın, aman ha sır verme gafletine düşmeyin. Keza aynı şey selamsız Babacan için de geçerlidir. Serok Ahmet için deniz bitmiş, filikası su almıştır. Ölene rahmet, malına bereket, evladına afiyet, gammaza da lanet olsun. 

Zillet İttifakı'nın asıl ve yedek kadrosunu teşkil eden özellikle davası ve devası olmayan siyasi partilerin başkanlarının iddiaları yüz kızartıcıdır, utanç vesikasıdır. 

Demokrasinin hakim olduğu ülkelerde muhalefet partileri birbirleriyle çelişir gibi olan düşüncelerini göstermekte sorumludur. Demokrasinin bekası iki ucu keskin bıçak gibi parlayan bu hassasiyete bağlıdır. Herkesi buna uymaya bekliyoruz. Serak ve devasızın buna uymayacağını da peşinen biliyoruz. Eğer iktidar karşısına geçen muhalefet partileri devleti ve milleti kötülemeye pahasına da olsa her şeyi kötülemek yoluna çıkarsa, iktidarla muhalefet arasındaki husumet soysuzlaşırsa demokratik rejimin atisi yoktur. Bu sözlerin sahibi Merhum İsmet İnönü'dür. İlerleyen yıllarda İnönü'nün yerinde yeller estiği de bir başka konudur.

'CHP ve İP'in siyasi idaresi güdümlüdür'

Patlaması kaçınılmaz olan balonların fikir kisvesine bürünerek siyasete bürünmesi kimseye bir şey kazandırmayacaktır. Maalesef bugün Türkiye'nin en önemli sorunu siyasetin kendi içinde neden olduğu açmazlardır. CHP'nin hali tamı tamına budur. Zillet ittifakı siyasetini Türkiye'ye karşı konumlandırmıştır. Organize suç örgütlerine sözcülük yapan kişiliksiz bir muhalefet vardır. Bu vatan düşmeyecek, Türk milleti zillete boyun eğmeyecektir. CHP ve İP'in siyasi idaresi güdümlüdür. Bunların rotasını belirleyen temelsiz isnatlar, küresel senaryolardır.

CHP ile İP'in gizli ortağı HDP, 2023 seçimleri konusunda ortak aday çıkarmanın ciddi bir seçenek olduğunu açıklamıştır. Cumhur İttifakı'na karşı güç birlikteliğinin başarılı olacağı iddiaları, bölücü ağızların kesintisiz propagandası haline dönüşmüştür. HDP, CHP ile İP'i çoktan kafeslemiş, üzerine de kilidi vurmuştur. HDP'nin bir eş başkanı seçimlerde işbirliğinin kaçınılmaz hale geldiğini söylemek suretiyle, cesur adımlara ihtiyaç olduğunu ifade ederken aslında bir plan çerçevesinde konuştuğunu söylemiştir. Şu anda kamuoyunu hazırlama süreci devrededir.

HDP'ye kapatma davası 

2023 seçimlerinde ne olacağından daha önce, çözümü acil olan devasa bir sorun vardır. HDP'nin kapatılma süreci ile, bölücü milletvekillerinin dokunulmazlık dosyalarının görüşülmesi maalesef aksamaktadır. Ancak, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, Anayasa Mahkemesi tarafından iade edilen HDP'nin kapatılmasını esas alan iddianamenin eksikliklerini gidererek dün tekrar açmıştır. Bundan sonra bütün gözler AYM'ye çevrilmiştir. Bu mahkemenin de ikinci kez iade seçeneği kalmamıştır. Türkiye, vatan topraklarında ve sınır ötesinde teröre karşı kazanmış olduğu üstünlüğü TBMM'de kaybedemez. Hiç kimse de buna hizmet edemez. HDP'nin kapatılması artık hukukun konusudur. Kanlı ve karanlık sayfa artık kapatılmalıdır. İhanetin bedelini ödeteceksek daha ne duruyoruz?

Ahmet Şık'ı hedef aldı 

TİP'li bir milletvekilinin, "Bu devlet katil, bu devleti yıkmamız gerekiyor. Türkiye Cumhuriyeti katil bir devlettir" iftiraları karşısında ne yapacağız? Bu hainin dokunulmazlığını kaldırıp, adalete teslim etmeyecek miyiz? Böyle bir alçak TBMM'de bizimle aynı havayı teneffüs ediyor. Bu suçlu bilmelidir ki, Türkiye Cumhuriyeti katil olsaydı bugün bulunduğun yer TBMM değil, mezarlık olurdu. 

Erken seçim 

Hafta sonu Güney Beldemizde gerçekleşen seçim sonuçlarının yöre halkımıza, belediye başkanımıza hayırlı olmasını diliyorum. Tekrar ifade ediyorum, Türkiye'nin erken seçim diye bir gündemi yoktur. CHP ve yedekleri boş arayışlardan vazgeçmelidir. Cumhur, geleceğine, tarihi haklarına sahip çıkacaktır. Cumhur İttifakı, milletin nazarlık ittifakıdır. Yüzümüz de yüreğimiz de Türk milletine dönüktür. 

Fatih Sondaj gemimizin 135 m2lük doğalgaz keşfinden ziyadesiyle mutluluk duyuyoruz. Milletimize hayırlı olsun diyorum. Ayrıca Polonya'da düzenlenen Para Atletizm Dünya Şampiyonasında bize gurur yaşatarak, başarılar kazanan evlatlarımızı alınlarından öpüyorum.