Bahar Candan - Nihal Candan Kim? Candan Kardeşler Neden Tutuklandı?

Bahar Candan ve Nihal Candan kardeşlerin davasında sonuç belli oldu! Sosyal medyada büyük bir takipçi kitlesine sahip ve televizyon ekranlarında da tanınan Candan kardeşler, gözaltına alınmıştı. Mahkeme sonucunda Bahar ve Nihal Candan kardeşler tutuklanma kararı aldı! Peki, Bahar Candan ve Nihal Candan neden tutuklandı, kimdir? Bahar ve Nihal Candan'ın yaşları kaç, babaları kim?

Gözaltına alınan Bahar ve Nihal Candan kardeşler, kara para aklama suçlamasıyla çıkarıldıkları mahkemece tutuklandılar.

Candan kardeşler, dolandırıcılık ve suç gelirlerini aklama suçlamalarını kabul etmemişti. Candan kardeşler, polis tarafından kendilerine sorulan isimleri de tanımadıklarını belirtmişti.

CANDAN KADEŞLER DAVASINDA SON DURUM

Bahar ve Nihal Candan kardeşlerin tutuklanma kararının verildiği davada; resmi kurum ve kuruluşların icradan satışa çıkardığı araçları ucuza satarak güven kazanan suç örgütünün, bu yöntemle araç talepleri aldığı ve para topladıklarını tespit edilmişti. Daha sonra ihalede sorun olduğu gerekçesi ile mağdurlara geri ödeme yapılmadığı, araç teslimi sağlamadıkları belirlenmişti.

bahar-candan-nihal-candan-kim-3.jpg

Polis ekipleri, katıldıkları bir moda programıyla tanınan sosyal medya fenomenleri Nihal ve Bahar Candan kardeşlerin söz konusu çetenin paralarını akladıklarını da tespit etti. Bunun üzerine Nihal ve Bahar Candan ile Hacı İsrafil Sağlam düzenlenen operasyonla gözaltına alındı. Şüpheliler emniyetteki işlemlerinin bitmesinin ardından Küçükçekmece Adalet Sarayı'na getirildi. Cumhuriyet savcısına ifade vermelerinin ardından 3 şüpheli de tutuklanma talebiyle Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi.

Alınan ifadelerin ardından kararını açıklayan Hakimlik, 'Kara para aklama' ve 'Suç örgütüne üye olma' suçundan 3 şüphelinin de tutuklanmalarına karar verdi. Tutuklanan 3 kişinin de Silivri'de bulunan Marmara Cezaevi'ne gönderileceği öğrenildi.

NİHAL CANDAN KİMDİR?

bahar-candan-nihal-candan-kim.jpg

Gülnihal Candan, 15 Haziran 1995 yılında Mersin’de dünyaya geldi. İstanbul Beykent Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde eğitimine devam eden Nihal Candan, Bu Tarz benim yarışmasıyla ünlenmiştir.

Aynı yarışmaya katılan 1997 doğumlu Bahar Candan adında kız kardeşi vardır. İkilinin kendilerinden küçük bir kız kardeşleri daha bulunuyor.

7 Şubat 2016 tarihinde başlayan Survivor 2016 yarışmasına da Nihal Candan gönüllüler takımında yarışmıştı.

BAHAR CANDAN KİMDİR?

bahar-candan-nihal-candan-kim-1.jpg

Bahar Candan, 17 Şubat 1998 tarihinde İstanbul’da dünyaya geldi. Moda üzerine bir televizyon programı ile adını duyuran Nihal Candan’ın kardeşidir.

Yardımcı Doçent Doktor Hakan Candan'ın ortanca kızı olan Bahar Candan, lisansını hukuk bölümünde sürdürüyor.

Etiketler :