Babacan ile vatandaş arasında 'hortum' diyaloğu: Havuzun delikleri kapanmazsa olmaz

DEVA lideri Babacan, bir vatandaşın "Hiç işi olmayanlar hakkında bir projeniz var mı?" sorusuna sosyal yardımların nasıl olması gerektiğini anlatarak yanıt verdi. Başka bir vatandaşın "Hortumlar önlenemezse mümkün değil" çıkışına Babacan, "Havuzun delikleri kapanmazsa olmaz" yanıtını verdi.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Bolu ziyareti kapsamında vatandaşlarla bir araya geldi. Babacan, sokakta yanına gelen vatandaşlarla konuştu.

'Sosyal destek uzmanı ağı kuruyoruz'

Bir vatandaşın "Hiç işi olmayanlar hakkında bir projeniz var mı?" diye sorması üzerine Babacan, şu yanıtı verdi:

"Biz parti programımıza açıkça yazdık ve ilan ettik. Tüm Türkiye'de bir 'sosyal destek uzmanı ağı' kuruyoruz. Aile hekimleri nasıl ailelere birebir bakıyorsa bu arkadaşlarımız da ailelerin geçim durumlarına bakacak. Bir hanede kaç kişi var? Diyelim ki 5 kişi. O hane asgari ne kadar bir rakamla geçinir? Örnek veriyorum diyelim ki 9 bin lira. 2 kişi çalışıyor, ailenin eline ne kadar para geçiyor? 2 bin 500 emekli maaşı diyelim. 2 bin de diyelim ki engelli maaşı. 4 bin 500 etti. İhtiyaç ne kadardır? 9 bin. Aradaki fark 4 bin 500. Aradaki farkı devlet ödeyecek. Öyle torbalar falan değil yani."

'Havuzun deliklerini kapatmazsak olmaz'

Babacan'ın açıklaması üzerine bir başka vatandaş, "Hortumlar engellenemezse bunu yapmak mümkün değil. Önce hortumları engellemek lazım" dedi. Vatandaşın 'hortum' sözleri üzerine Babacan, "Havuzun deliklerini kapatmazsak olmaz" diye konuştu.