Babacan Hazine Bakanı olduğu günleri anlattı: 'Ali para harcatmıyor' derlerdi, Fren Ali diyorlardı

Babacan Hazine Bakanı olduğu günleri anlattı: 'Ali para harcatmıyor' derlerdi, Fren Ali diyorlardı
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Hazine Müsteşarlığı Bakanlığı yaptığı dönemde makam odasındaki mobilyaların yıpranınca yüzünü değiştirdiğini, fotokopi kağıtlarının iki yüzünün de kullanılması için genelge çıkarttıklarını söyledi.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Kanal 24’te katıldığı bir programda Hazine Müsteşarlığı Bakanlığı yaptığı dönemde yaptıkları tasarrufları anlattı.

Babacan, şunları anlattı:

“11 yıl Hazine Bakanlığı yaptım. Hazine’deki makam odamdaki mobilya neyse devrettiğim günkü mobilya aynı gün oldu. Defalarca mobilya değiştirmeyi bilmez miydim? Şu mobilyanın iskeleti durdu, kumaşı yıprandığı için sadece kumaşını değiştirttim ben biliyor musunuz? Bunu Hazine Bakanı olarak böyle yönettim. Niye? Tasarruf ruhunu yukarıdan aşağıya bütün sistem görsün diye.

Bizim Hazine’de genelge yayınladık, A4 kağıtlarının önünü de arkasını da kullanacaksınız dedik. Sadece baskı yaparken kağıdın ön yüzüne baskı yapmayın, arka yüzünü de kullanın dedik. Bunun genelgesini yayınladık. Tasarruf ruhu böyle olur.

Bir de şöyle kızarlardı, ‘Ali para harcatmıyor’ derlerdi. Fren Ali diyorlardı. Niye? İyi günle4rde tasarruf edeceksiniz ki kötü günler geldiğinde harcayacak paranız olsun”

 

Etiketler :