Azerbaycanlı iş insanını silahla vuran 'Daltonlar' çetesine 4 ilde operasyon yapıldı

Azerbaycanlı iş insanını silahla vuran 'Daltonlar' çetesine 4 ilde operasyon yapıldı
Azerbaycanlı iş insanını tehdit edip, silahla yaralayan 'Daltonlar' suç örgütünün 9 şüphelisi, farklı illerde eş zamanlı gerçekleştirilen operasyonlarda yakalandı.

Saldırıya ilişkin olay, 25 Eylül’de Gürsu'daki bir kıraathanede yaşandı. Kıraathanenin içine giren kasklı şüpheli, arkadaşıyla birlikte masada oturan Azerbaycanlı iş insanına ateş etti. İş insanını bacaklarından vuran şüpheli, dışarıdaki motosiklette kendisini bekleyen kasklı diğer şüpheliyle beraber olay yerinden kaçtı.

SALDIRIYI DALTONLAR SUÇ ÖRGÜTÜ YAPTI

Saldırı sonrası yapılan ihbarla olay yerine sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralı iş insanı, ambulansla hastaneye kaldırdı. Tedavi gördüğü hastanede polise ifade veren yaralı, 'Daltonlar' olarak tanınan suç örgütünden bir süredir tehdit aldığını ve kendisinden haraç istediklerini söyledi.

bursa-merkezli-4-ilde-daltonlar-operas-359054-99035.jpg

Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla harekete geçen İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri, Bursa merkezli 4 ilde çalışma başlattı. Yapılan araştırmalar sonucu olayı gerçekleştiren şüphelilerin, 'Daltonlar' olarak bilinen suç örgütü üyesi oldukları; İtalya ve Gürcistan'da bulunan çete liderlerinden talimat alıp, iş insanlarını tehdit ederek mal varlıklarına el koydukları öğrenildi.

bursa-merkezli-4-ilde-daltonlar-operas-359060-99035.jpg

300 GÜVENLİK KAMERASI İNCELENDİ

4 şehirde yapılan operasyonlarda, Azerbaycanlı iş insanını tehdit edip silahla yaraladığı iddiasıyla 'Daltonlar' suç örgütü üyesi 9 kişi tutuklandı. Güvenlik kamerasına yansıyan saldırı görüntülerinde, motosikletli örgüt üyelerinin saldırı sırasında kasklarını hiç çıkarmadıkları tespit edildi.

bursa-merkezli-4-ilde-daltonlar-operas-359058-99035.jpg

Şüphelilere dair 300 güvenlik kamerasını inceleyen KOM ekipleri, teknik ve fiziki takibin ardından operasyon başlattı. 4 Ekim’de şüphelilerin önceden belirlenen adreslerine eş zamanlı baskın düzenlendi. Bursa merkezli İstanbul, Muğla ve Hatay'da, özel harekat polislerinin de katıldığı operasyonlarda, örgüt yöneticisi B.A. (18) ve iş insanını yaralayan M.M.Ç. (17) ile birlikte J.K. (33), Ö.A. (24), T.E. (39), E.A. (27), A.T. (21), T.K. (22), N.K.Y. (19) ve R.Ö. (34) yakalanıp, gözaltına alındı.

bursa-merkezli-4-ilde-daltonlar-operas-359052-99035.jpg

EYLEMLERİN ÇOĞUNU REŞİT OLMAYAN KİŞİLER YAPIYOR

Suç örgütünün, eylemlerinin çoğunu 18 yaş altı üyelere yaptırdığı, örgüt üyelerinin İstanbul'dan motosikletlerle eylemlere gittikleri ve kasklarını hiç çıkarmadıkları tespit edildi. Emniyetteki işlemleri tamamlanan ve adliyeye sevk edilen şüphelilerden 9'u çıktıkları mahkemede tutuklandı. R.Ö. isimli şahıs ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

bursa-merkezli-4-ilde-daltonlar-operas-359055-99035.jpg

Güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerde, kask takan örgüt üyelerinin, motosikletle kıraathanenin önüne geldiği ve Azerbaycanlı iş insanına yönelik silahlı saldırıyı gerçekleştirdikten sonra olay yerinden kaçtıkları görüldü.

Kaynak:DHA