Aylık 200 bin lira içerik bedeli: Aycı, yakın arkadaşını 'uçurmuş'

Aylık 200 bin lira içerik bedeli: Aycı, yakın arkadaşını 'uçurmuş'
2020 yılında 5.6 milyar TL zarar açıklayan THY'de, Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı'nın arkadaşının sahibi olduğu Yeni Giresun isimli internet sitesine aylık 200 bin TL, "içerik bedeli" adı altında ödeme yapıldığı ortaya çıktı.

THY'de Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı'nın talimatı üzerine, Yeni Giresun isimli bir internet sitesine aylık 200 bin TL, "içerik bedeli" adı altında ödeme yapıldığı belirlendi. Airport Haber'de yer alan habere göre; "İçerik Pazarlama bedeli" adı altında yapılan ödemenin faturası da yer aldı:

thy.gif

Google aramalarında hiçbir hit trafiğine rastlanmayan, yerel haberler yapan söz konusu internet haber portalının sahibi ise Mustafa Temel Bozbağ olarak biliniyor. 

Haberdeki iddiaya göre; THY Spor Kulübü Başkanlığı da Mustafa Temel Bozbağ’a teslim edilirken bu görev karşılığında 40-50 bin TL aralığında bir maaş ödemesi yapılıyor.

Sahibi olduğu siteye "içerik bedeli" olarak yılda 2 milyon 400 bin TL ödeme yapıldığı öne sürülen Bozbağ'ın İlker Aycı'nın üniversiteden arkadaşı olduğu da iddialar arasında yer alıyor.

THY 2020 Faaliyet Raporu’yla, THY Yönetim ve İcra Kurulu Başkanı Mehmet İlker Aycı’nın İhracatçı Birliği’nden Futbol Federasyonu’na ve THY bağlantılı toplam 17 birlik, konsey, şirket ve federasyonda daha koltuğu bulunduğu ortaya çıkmıştı.