Ayhan Bora Kaplan Davasından Tutuklanan Polisler Hakkında Darbe Soruşturması Çöktü! 4 Ayrı Suçtan Yargılanacaklar

Ayhan Bora Kaplan soruşturmasını yürüten Murat Çelik ve ekibi hakkında iddianame hazırlandı. TCK'nın 257, 258, 277 ve 283. maddelerine yer verildi. Hukukçular, alt sınırın 1 ve 2 yıl olduğunu belirtti.

Ayhan Bora Kaplan'a yönelik soruşturmayı yürüten İl Emniyet Müdür Yardımcısı Murat Çelik ve ekibi hakkında anayasal suçlar iddiasıyla hazırlanan iddianame 15. Asliye Ceza Mahkemesi'ne teslim edildi. İddianamede darbe teşebbüsü iddiaları yer almadı. Hukukçular, suçlamaların alt sınırının 1 ve 2 yıl olduğunu belirterek tahliyelerin yapılabileceğini öngörüyor.

İDDİANAME 15. ASLİYE CEZA MAHKEMESİNE TESLİM EDİLDİ

Ayhon Bora Kaplan soruşturmasını yürüten İl Emniyet Müdür Yardımcısı Murat Çelik ve ekibi hakkında iddianame hazırlandı. Anayasal suçlar soruşturması kapsamında hazırlanan iddianame, 15. Asliye Ceza Mahkemesi'ne teslim edildi.

DARBE TEŞEBBÜSÜ İDDİALARI YER ALMADI

İddianamede darbe teşebbüsüne ilişkin iddialar bulunmuyor. Türk Ceza Kanunu'nun 257, 258, 277 ve 283. maddelerine yer verildi. Görevi kötüye kullanma, göreve ilişkin sırrın açıklanması ve görevi ihmal suçlamalarıyla ilgili iddianame değerlendirilmeye başlandı.

TAHMİNLER TAHLİYE YÖNÜNDE

Hukukçular, suçlamaların alt sınırının 1 ve 2 yıl olduğunu belirtti. Bu durum göz önüne alındığında, tensip ile tahliyelerin yapılabileceği öngörülüyor. Emniyet Genel Müdürlüğü'nün rapor ve değerlendirmelerine göre, kısa süre içinde görevlerine dönebilirler.

EMNİYET GENEL MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN RAPOR

Emniyet Genel Müdürlüğü'nün rapor ve değerlendirmeleri de iddianamede dikkate alındı. Bu raporlara göre, Murat Çelik ve ekibinin görevlerine kısa süre içinde dönecekleri değerlendiriliyor.

NE OLMUŞTU

Tutuklama talebiyle Ankara Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilen 7 zanlı, "yargı görevi yapanı, bilirkişiyi veya tanığı etkilemeye teşebbüs", "göreve ilişkin sırrın açıklanması" ve "suçluyu kayırma" suçlarından tutuklandı.

Ankara Emniyet Müdür Yardımcısı Murat Çelik, Komiser Ufuk Gültekin ile Şube Müdür Yardımcısı Şevket Demircan da bulunduğu 7 kişi tutuklanmıştı.