'Ayakları yere basan hizmetlerin açılışlarını yapıyoruz'

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu Kemal Tahir Kütüphanesi’ni hizmete açılışında konuştu. İmamoğlu "Ayakları yere sağlam basan ve vatandaşlarımızın ihtiyaçlarına dönük, tespit edilmiş noktada hizmetin yerindelik ilkesiyle tam da örtüşen ve ona hizmet eden anlayışla açılışlarımızı yapıyoruz" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Sultanbeyli'de ‘yeni nesil kütüphanecilik’ anlayışıyla yapılan Kemal Tahir Kütüphanesi’ni hizmete açtı. İmamoğlu, “Bazen bu kültür alanlarında, kütüphanelerde yetişen bir insanımız, bir çocuğumuz, bir bakmışsınız dünyada hayat kurtarıyor. İki vatandaşımızın, Almanya'da yaşayan iki hocamızın yakın zamanda Covid-19’la mücadelede insan yaşamına sundukları katkıya hepimiz şahitlik ettik. Bizim, proje büyüklüğünün tarifiyle ilgili de bir değişime ihtiyacımız var” dedi.

İBB, Haziran 2019’dan bu yana şehre kazandırılan 18’inci kütüphanesini bugün hizmete açtı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun katıldığı törenle açılışı yapılan Kemal Tahir Kütüphanesi’nde düzenlenen programa, CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar ve öğrenciler katıldı.

İmamoğlu, törende şunları söyledi:

'Ayakları yere basan hizmetlerin açılışlarını yapıyoruz'

'150 Günde 150 Proje' kapsamında şehre yeni eserler kazandırdık. Bu, bazen sağlık merkezleri, bazen meydan düzenlemeleri, bazen büyük bir yeşil alan, bazen yeni metrobüsler. İstanbul'un her noktasında, gerçekten planlı, akılcı, ayakları yere sağlam basan ve vatandaşlarımızın ihtiyaçlarına dönük, tespit edilmiş noktada hizmetin yerindelik ilkesiyle tam da örtüşen ve ona hizmet eden anlayışla açılışlarımızı yapıyoruz.

İnsana dokunan işler çok büyük projelere dönüşebilir. Projenin büyüklüğü, bütçesi ya da ebadıyla paralel bir durum değil. Bazen bu kültür alanlarında, kütüphanelerde yetişen bir insanımız, bir çocuğumuz, bir bakmışsınız dünyada hayat kurtarıyor. Ya da dünyada hayatı değiştirebiliyor. İki vatandaşımızın, Almanya'da yaşayan iki hocamızın Covid-19’la mücadelede insan yaşamına sundukları katkıya hepimiz şahitlik ettik. Bizim, proje büyüklüğünün tarifiyle ilgili de bir değişime ihtiyacımız var.

'Buraları siz yönetin istiyoruz'

Biz istiyoruz ki Sultanbeyli'nin gençleri ve çocukları buranın yöneticisi olsun. Orada İBB’yi temsilen yöneticilerimiz var. Kütüphaneyle ilgili bir kulüp kursunlar, hangi etkinliğe ihtiyaç duyuyorlar, hangi uzmanı dinlemek istiyorlar, hangi buluşmayı önemsiyorlar; onların ihtiyaçlarına dönük hepinize söz veriyorum. Kimi istiyorsanız buraya koşa koşa gelirler. Biz, aracınız olacağız ve buraları siz yönetin istiyoruz.

'Bilgiyle buluşan gençler geleceğin teminatı'

Bilgiyle buluşmanız, bizim geleceğimiz adına da bir teminattır. Bizim bu adımlarımızı göreceksiniz. Sizler için kıymetini, belki ilerleyen yaşlarda en iyi siz deneyimleyip, ‘Ne iyi ki biz oralara gitmişiz, oralarda dinlemişiz. Hayatımızı değiştiren şu cümlenin sahibi yazarla buluşmuşuz’ diye belki de hayatınız boyunca buraları anıyor olacaksınız. Tabii burada çok özel bir isimle buluşuyoruz, Kemal Tahir'le. Edebiyat dünyamızın belki de en önemli isimlerinden birisi. Bu anlamda hemen hemen her kütüphanede farklı görüşlerden değerli isimleri vatandaşlarımızla buluşturmak; kültürün, sanatın, toplumdaki değerini yukarıya taşıyarak dönüşüme tabii tutmak, bizim de geleceğimiz açısından çok kıymetli.”

'Memnuniyet duyduk'

Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin de törende yaptığı konuşmada, ilçenin hizmetine sunulan kütüphane ile düşüncelerini, “Böyle bir kültür merkezinin, böyle bir kütüphanenin Sultanbeyli’mize açılmasından dolayı memnuniyet duyduk. Bu vesileyle Sayın İBB Başkanı’mıza ve Mahir Bey'in (İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat) şahsında emeği geçen bütün bürokratlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Altay: İBB’nin hizmetlerini takip edemez olduk

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun aynı gün içerisinde gerçekleştirdiği ikinci açılışını da izleyen CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, “İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin hizmetlerini takip edemez hale geldik. Bizim Meclis'te bir sürü işimiz var. Sabah başka bir açılış, şimdi de burasını açıyoruz. Allah İstanbul'a hizmet eden herkesten razı olsun” diye konuştu.

Üç yılda kütüphane sayısı ikiye katlandı

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat da açılışta yaptığı konuşmada, kentte 20 olan kütüphane sayısını 3 yılda 40’a çıkardıklarını söyleyerek, Kemal Tahir Kütüphanesi’nin üç mahallenin kesiştiği noktada yer aldığı bilgisini paylaştı. Kütüphanelerin birer yaşam merkezi olduğunu belirten Polat, toplam bin 250 metrekare alana sahip merkezin 20 bin kitaba sahip olduğunu aktardı.

Kaynak:ANKA