Arkeolog Merve Kaçmış'ın intiharında sır perdesi aralandı

Arkeolog Merve Kaçmış'ın intiharında sır perdesi aralandı
Gaziantep Müze Müdürlüğüne bağlı Zeugme Müzesi’nde çalışan ve mobbinge uğradığı iddiasıyla yaşamına son veren Merve Kaçmış’ın intiharına ilişkin Kültür ve Turizm Bakanlığınca hazırlanan rapor, intiharın ardındaki sır perdesini aralandı.

Ocakta başlatılan soruşturma kapsamında Ü.Y.P.’nin üzerine zimmetli olan ancak Kaçmış’a zimmetlendirilmesi istenilen 8 bin 729 eser tek tek sayıldı. Sayım sonrasında bir rapor hazırlandı ve Kültür ve Turizm Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığına sunuldu.

25 Şubat tarihli 6 sayfalık rapor, Diyarbakır Savcılığınca soruşturma dosyasına eklendi.

2 bin 433 eser envantersiz, 10 eser kayıp

Hürriyet’ten İdris Emen’in haberine göre; Ü.Y.P.’nin zimmetinde bulunan 8 bin 729 eserden 2 bin 433’ünün envantersiz olduğu, bunlardan 10 tanesinin ise bulunamadığı kaydedildi.

Gözler savcılıkta

Kaçmış ailesinin avukatı Aslı Pasinli ise, soruşturmanın bam teli olarak nitelendirdiği müzedeki eserlerde bir eksiklik olup olmadığı konusunun açıklığa kavuştuğunu belirterek, “Merve bir şeylere maruz kaldığını bıraktığı nottaki çalakalem yazı ile Türkiye’ye duyurdu. Bizim için meselenin en karmaşık iki hususundan biri gerçekleşti. Şimdi gözler Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığında. Merve’nin intihara yönlendirildiği konusunda bir kanaat oluşursa dava açılacak ve ilgililer yargılanacak” diye konuştu.

Etiketler :