Arka Sokaklar'daki 'Narin' sahnesi gündem oldu

Türkiye, Diyarbakır'da kaybolduğu izlenimi verilen ve evinin 1 kilometre yakınındaki derede cansız bedeni bir çuvalın içinde bulunan Narin'i unutmadı. ''Arka Sokaklar''ın yeni bölüm fragmanında 'Rıza Baba' karakterinin yaptığı konuşma izleyicilere duygusal anlar yaşattı.

Arka Sokaklar, yeni sezonuyla yine izleyicilerin karşısına çıkmaya devam ediyor. Cuma akşamları ekrana gelen dizinin dün akşam yayınlanan tanıtımı, sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. Toplumsal olaylara duyarlılığı ile bilinen Arka Sokaklar, gelecek hafta 8 yaşındaki Narin Güran'ın katledilişini konu edinen bir bölümle ekranlara gelecek.

SOSYAL MEDYADA YANKI UYANDIRDI

Dizinin 19. sezonu Kanal D ekranlarında devam ederken, yeni bölüm tanıtımında, usta oyuncu Zafer Ergin'in hayat verdiği Rıza baba karakterinin yaptığı çarpıcı açıklamalar izleyenleri etkiledi. Narin Güran olayıyla ilgili verilen mesaj, toplumsal sorunun altını çizerken, sosyal medyada geniş yankı buldu.

'VATANI KORUMAK ÇOCUKLARI KORUMAKLA BAŞLAR'

Tanıtımda Rıza Baba, "Bu sessizlik kimseyi kurtarmayacak. Vatanı korumak çocukları korumakla başlar. Biz maalesef koruyamadık. Memleketin kim bilir hangi köşesinde yine sesler yükselecek. Feryatlar, ağıtlar sonrası yine bir avuç toprak. En sonunda da unutacağız. Leyla gibi Narin gibi Gülistan gibi…" sözleriyle izleyicilere duygusal anlar yaşattı.

Öte yandan, vatandaşlar çocuk cinayetleri, çocuğa taciz ve cinsel istismar faillerine 'caydırıcı' cezaların verilmesi için yetkililere seslenmeye devam ediyor.

NARİN SORUŞTURMASINDA SON DURUM NE?

Diyarbakır'da 8 yaşındaki Narin Güran'ın öldürülmesiyle ilgili soruşturma devam ediyor. 9'u aile üyesi 12 kişi tutuklu. Narin Güran'ın öldürülmesinin üzerinden 1,5 ayı aydan fazla süre geçti. Cinayetin nasıl gerçekleştiği hala yanıt bulmadı. Güvenlik kamerası kayıtlarındaki kayıp 8 gün, bu konuda bir delil sunabilir. Silindiği tahmin edilen o görüntülerin geri getirilmesi için çalışma yürütülüyor.

Kaynak:halktv.com.tr