Arap Basınında Erdoğan Eleştirileri

Arap Basınında Erdoğan Eleştirileri
Arap medyasında “muhalefet Erdoğan’a baskıyı artırıyor” gibi değerlendirmeler yapılıyor.MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Adalet ve Kalkınma Partisi ile olası bir koalisyona ilişkin yaptığı “versin Bilal’i, alsın...

Arap medyasında “muhalefet Erdoğan’a baskıyı artırıyor” gibi değerlendirmeler yapılıyor.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Adalet ve Kalkınma Partisi ile olası bir koalisyona ilişkin yaptığı “versin Bilal’i, alsın iktidarı” çıkışı, Arap medyasında yankı bulurken “muhalefet Erdoğan’a baskıyı artırıyor” gibi değerlendirmeler yapılıyor.

Dört kıtada yayınlanan Asharq Al-Awsat Gazetesi, “Türkiye’de muhalefet Erdoğan’a baskıyı artırıyor” başlıklı haberine “Türkiye’nin ikinci büyük muhalefet partisinin lideri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “oğlunun da adının geçtiği bir yolsuzluk soruşturmasını yeniden açmaya rıza göstermesi durumunda Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) ile bir koalisyon kurmayı kabul edecek” sözleriyle giriyor.

Devlet Bahçeli’nin kısa bir süre önce partililere 17 Aralık soruşturmasını görmezlikten gelemeyeceğini söylediğine dikkat çeken gazete, Türk basınına dayanarak Bahçeli’nin “versin Bilal’i, alsın iktidarı” gibi bir ifade kullandığını anlatıyor.

Asharq Al-Awsat, seçim kampanyası sırasında muhalefetin seçmenlere, Erdoğan’ın Türkiye’ye bir başkanlığa dönüştürmeyi amaçladığı uyarısını yaptığını anımsatırken seçim sonuçlarının alınmasından bu yana muhalefet partilerinin Erdoğan’a “baskıyı artırarak bol bol harcama yapıldığı Ak Saray’yı bırakıp daha mütevazi Çankaya Köşkü'ne dönmesini” istediklerine dikkat çekiyor.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da muhalefet partilerinin hükümet kurması gerektiğini söylediği, ancak bu girişimin MHP’nin HDP ile koalisyon kurmayı reddettiği için durduğu belirtiliyor.

Gazete, bu gelişmeler olurken Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Hürriyet Gazetesinin Washington muhabiri Tolga Tanış’a karşı suç duyurusunda bulunduğunu anlattığı haberinde "Türk Cumhurbaşkanı 2013 yılındaki yolsuzluk suçlamalarını inceleyen yeni kitabın yazarına dava açtı" diye yazıyor.