'Anlaşılan Biden bir tek Türkiye’den talep etmemiş!'

'Anlaşılan Biden bir tek Türkiye’den talep etmemiş!'
Kemal Kılıçdaroğlu sosyal medyadan yaptığı paylaşımda Batı Avrupa, Asya, Afrika ve Balkan ülkelerinin "Biden Yönetiminin talebiyle mülteci ağırlayacağız" açıklamalarını değerlendirdi. Kılıçdaroğlu, bu açıklamalardan sonra ülkeye gelen Afgan sığınmacılara dikkat çekti.

Kemal Kılıçdaroğlu birçok ülkenin “Biden yönetiminin talebiyle Afgan mülteci ağırlayacağız” söylemlerinin ardından Türkiye'ye yönelen Afgan sığınmacılarla ilgili Twitter hesabından eleştirilerde bulundu:

Birçok ülke “Biden yönetiminin talebiyle Afgan mülteci ağırlayacağız” açıklaması yapıyor. Batı Avrupa, Asya, Afrika ve Balkan ülkeleri… Anlaşılan Biden bunu bir tek Türkiye’den talep etmemiş. Dışişleri yetkililerinin bile girmesine izin verilmeyen toplantıda, hiç konuşulmamış(!)

'Bir daha asla böyle anlaşmalar yürürlüğe giremeyecek'

Kılıçdaroğlu, böyle anlaşmaların bir daha tekrarlanmayacağını vurgulayarak şöyle devam etti:

"Nedense tam da o toplantıdan sonra on binlerce Afgan sığınmacı ülkemize yöneldi… Tüm taraflara hatırlatıyorum: Bizler, halkımızın taleplerine hizmet etmekle mükellefiz. Ve halkımızın talebi nettir: İster yazılı ister sözlü, bir daha asla böyle anlaşmalar yürürlüğe giremeyecek!"

 

 

Etiketler :