Ankara'nın göbeğindeki AVM'de utanç gösterisi

Neresinden tutsanız skandal. Nesli tükenme tehlikesi altındaki karakulakların arasına canlı fare atıldı.

Ankara’nın göbeğindeki AVM’de skandal bir olay yaşandı. Ankara'nın ünlü alışveriş merkezlerinden birinde bulunan vahşi yaşam alanında iki karakulağın ortasına bırakılan fareyle "gösteri" yapılması büyük tepki çekti.

Yıllar önce AVM'nin alt katında bulunan vahşi yaşam alanında karakulakların cam vitrinde sergilenmesi hayvanseverlerin tepkisini çekmiş, konu ülkenin gündemine oturmuştu.

Söz konusu AVM bu kez de yine aynı alanda bir hayvan sömürüsüne sahne oldu. Sosyal medya kullanıcılarının paylaştığı görüntülerde iki karakulağın ortasına bir farenin bırakıldığı görülüyor.

Paylaşımın yapılmasıyla birçok hayvansever görüntüler karşısında isyan etti. Sosyal medya kullanıcıları "2017’den beri bu durum varmış. Yıllar önce de haberler yapılmış, imza kampanyaları düzenlenmiş ama sonuç aynı. Bu canlılar hala orada sergilenmeye devam ediliyor" ifadelerini kullandı.

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen Twitter'dan "Bunlar karakulak ve nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya. Ankara'da bir AVM'de hapsedilmiş durumdalar. Bu yapılan tamamen vicdansızlıktır. Konuyu TBMM gündemine de taşıyacağım" paylaşımında bulundu.

Oyuncu Kerem Bursin de "Felaket!!!! Bu hayvanların ne işi var bir AVM’de!!!" paylaşımını yaparak hayvan şiddetine tepki gösterdi.

Kaynak:halktv.com.tr