"Andımız"ı veto eden Kaymakamı böyle protesto etti! Dev pankart...

"Andımız"ı veto eden Kaymakamı böyle protesto etti! Dev pankart...
Tekirdağ Çerkezköy'de, Andımız'ın yazarı Reşit Galip'in isminin bir parka verilmesi ile ilgili alınan kararı Kaymakam Atilla Selami Abban veto etmişti. Vetoya karşılık, Belediye Başkanı Vahap Akay'ın talimatı ile belediyenin dış cephesine Andımız asıldı.

Tekirdağ'da Çerkezköy Belediye Meclisi tarafından ‘Andımız’ın yazarı Dr. Reşit Galip’in isminin bir parka verilmesi oy çokluğuyla kabul edilmişti. Ancak alınan bu karar,  Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Aban tarafından "Siyasi içerikli olup, şu an gündemde olduğundan ve sansasyon yaratabileceği" gerekçesiyle onaylanmayarak iade edilmişti. 

Reşit Galip'in ismine gelen vetonun ardından ise, CHP'li Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay karşı bir atak yaptı. Akay'ın talimatı ile, Cumhuriyet Bayramı öncesinde belediyenin dış cephesine brandaya yazılmış Andımız asıldı. Yeniçağ'dan Fatih Ergin'in haberine göre; Belediye Başkanı Vahap Akay konu ile ilgili yaptığı açıklamada; “Çocukluk çağlarından beri bizim nesillerimizin ilkokul sıralarında gurur ve iftiharla okuduğu Andımız’ı belediye binamızın en görünür kısmına koymayı uygun bulduk. Bunun gündemle alakası var. Andımızı asacak bir yer mutlaka buluruz” dedi. 

İlgili Haberler
Etiketler :