Anadolu Ajansı, FETÖ elebaşısını böyle görüntüledi: Yeni malikanesine taşınmıştı

Anadolu Ajansı (AA), Fetullahçı Terör Örgütü elebaşı Fetullah Gülen’i, Pensilvanya’daki çiftliğinden alınarak nisan ayında götürüldüğü yeni evinden çıkarken görüntüledi.

15 Temmuz hain darbe girişiminin bir numaralı ismi Fetullah Gülen'in, 1999'dan bu yana kaldığı ve örgüt mensuplarını kabul ettiği merkezden kaçırıldığı iddiası yeğeni Ebuseleme Gülen tarafından gündeme getirilmişti.

3955d6e0-5e75-4042-a520-975957b9a8a7.jpg

YAKLAŞIK 12 DÖNÜMLÜK ARAZİDE

Gülen’in, FETÖ'nün merkezi olarak bilinen Saylosburg kasabasındaki Chestnut Retreat Center’a yaklaşık 12 dakika uzaklıktaki “260 Kennel Road, Saylorsburg, PA 18353” adresinde bulunan büyük bir evde kaldığını tespit edildi. Açık emlak sitelerine göre, yaklaşık 12 dönüm arazi üzerine 2008’de inşa edilmiş evin 400 metrekareye yakın iç alanında 3 odası ve 4 tuvaleti var.

887 bin dolar ile 1 milyon dolar civarında değer biçilen evin, civarına ve girişine yerleştirilen güvenlik kameraları ile sıkı şekilde korunduğu görüldü.

Evin 2023 yılında, Gülen’in kişisel bakımından sorumlu olduğu belirtilen örgütün elebaşlarından Cevdet Türkyolu’nun ve çocuklarının sahip olduğu Meserret LLC şirketi tarafından satın alındığı öne sürülüyor.

ttttt-001.jpg

TERÖR ÖRGÜTÜ ELEBAŞI AA KAMRASINA YAKALANDI

AA’nın dron ile havadan görüntülediği evin bahçesinde 4 lüks aracın yanı sıra kar motoru, karavan gibi vasıtalar bulunduğu görüldü. Drone ile yapılan çekimde demir parmaklıklı kapıdan biri beyaz iki lüks araç çıktı. Arkadaki siyah Mercedes'in ön yolcu koltuğunda oturan Gülen, kısa süreyle de olsa kameralara yakalandı. İki lüks araç daha sonra Gülen'i bölgeden uzaklaştırdı.

yyytttt.jpg

POLİS ÇAĞIRILDI

AA ekibinin bölgedeki çekimleri sırasında Gülen’in kaldığı evde bulunan kişiler polis çağırdı. Polis, Gülen’in özel mülküne girilmemesinin yasak olduğunu söyledi.

Gülen’in kişisel bakımından sorumlu Türkyolu ve 15 Temmuz darbe girişiminin baş aktörlerinden Mustafa Özcan'ın, Gülen’in muhtemel ölümü halinde örgütün finansal kaynaklarını kontrol etmek amacıyla onu örgüt merkezinden çıkararak bilinmeyen bir yere kapattıkları öne sürülmüştü.

Ebuseleme, Türkyolu'nun kamptaki güçlü pozisyonunu kişisel servetini daha da artırmak için kullandığını, bunun da örgütün birçok kesimi tarafından bilinen bir gerçek olduğunu paylaşmıştı.

Kaynak:AA