Altun'dan KPSS sonucu geçerlilik süresi ile ilgili duyuru

Altun'dan KPSS sonucu geçerlilik süresi ile ilgili duyuru
İletişim Başkanı Altun, 31 Temmuz'da yapılan KPSS'nin iptal edilmesi, 6-7 ve 14 Ağustos’ta yapılacak sınavların da ertelenmesi nedeniyle, kamu kurumlarının personel alım süreçlerinin yeni KPSS takvimine göre olacağını söyledi. Altun ayrıca, "Bu yıl kamu görevlerine atanacaklar için KPSS sonucu geçerlilik süresi bir sonraki KPSS ile son iki yılın sonuçlarını da kapsayacak şekilde uygulanacak" dedi.

İletişim Başkanı Altun, kamu kurumlarının eleman alımlarına ilişkin açıklama yaptı. Altun, Kamu Personeli Seçme Sınavı'nın (KPSS) iptal edilmesiyle ilgili "Kamu kurumlarımızın KPSS ile personel alım süreçleri yeni KPSS takvimine göre güncellenecektir" dedi.

Altun, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "2022-KPSS kapsamında 31 Temmuz'da yapılan oturumların iptal edilmesi, 6-7 ve 14 Ağustos'ta yapılacak oturumların da ertelenmesi nedeniyle, kamu kurumlarımızın KPSS ile personel alım süreçleri yeni KPSS takvimine göre güncellenecektir. KPSS ile alım yapmayı planlayan kamu kurumlarımız, kontenjan ve şartlarını 17 Eylül'de başlayacak KPSS takvimindeki sınavların gerçekleşmesi ve sonuçların açıklanmasının ardından ayrıca duyuracaktır" ifadelerini kaydetti.

Öte yandan KPSS ile alım yapmayı planlayan kamu kurumlarının, kontenjan ve şartlarını, 17 Eylül’de başlayacak KPSS takvimindeki sınavların gerçekleşmesi ve sonuçların açıklanmasının ardından ayrıca duyuracağını söyledi.

'KPSS sonucu geçerlilik süresi'

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Twitter'dan 'KPSS sonucu geçerlilik süresi' ile ilgili de bir paylaşımda bulundu.

Altun, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Bu yıl kamu görevlerine atanacaklar için 'KPSS sonucu geçerlilik süresi' bir sonraki KPSS ile son iki yılın sonuçlarını da kapsayacak şekilde uygulanacak."

KPSS'nin 31 Temmuz'da yapılan oturumları iptal edilmişti

ÖSYM Başkanı Bayram Ali Ersoy, 31 Temmuz'da yapılan KPSS oturumlarının iptal edildiğini açıklamıştı.

ÖSYM Başkanı Ersoy, şunları söylemişti:

"Yapılan kapsamlı değerlendirmelerin ardından hem 31 Temmuz 2022 tarihinde yapılan KPSS oturumları iptal edilmiş hem de 6-7 Ağustos ve 14 Ağustos 2022 tarihlerinde yapılması planlanan oturumlar ertelenmiştir. İptal edilen ve ertelenen sınavlara ilişkin yeni takvim en kısa sürede kamuoyuyla paylaşılacaktır. Yeni KPSS takvimi 17 Eylül'de başlayacaktır. Sınavı iptal edilen KPSS adaylarından, gireceği yeni sınav için herhangi bir ilave ücret talep edilmeyecektir.