Bahçeli'den KPSS çıkışı

Bahçeli'den KPSS çıkışı
MHP lideri Devlet Bahçeli, soru sızdırıldığı skandalıyla gündeme gelen ve iptal edilen KPSS ile ilgili açıklama yaptı. Bahçeli "20 soruya kimlerin tam ve eksiksiz doğru cevap verdiği tespit edilmelidir'' dedi.

MHP Lideri Devlet Bahçeli, soru sızdırıldığı skandalıyla gündeme gelen ve iptal edilen Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) ile ilgili konuştu. Bahçeli ''KPSS skandalının çok yönlü araştırılmalıdır. KPSS'de çıkan ve bir yayınevinin test kitapçığında sorulduğu anlaşılan 20 soruya kimlerin tam ve eksiksiz doğru cevap verdiği tespit edilmelidir'' ifadelerini kullandı.

Bahçeli, yayınlanan yazılı açıklamasında Kamu Personel Seçme Sınavı, (KPSS) İstanbul Zeytinburnu'ndaki Balıklı Rum Hastanesi'nde çıkan yangın ve Ankara'da cemevlerine yönelik saldırılarla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Bahçeli'nin açıklamaları şöyle:

''Cemevine ve Alevi İslam inancına sahip kardeşlerimize yapılan hain ve hasmane eylemler belli merkezlerden provoke edilen Türk, Türkiye ve İslam düşmanlığıdır. KPSS sınavında çıkan ve bir yayınevinin test kitapçığında sorulduğu anlaşılan 20 soruya kimlerin tam ve eksiksiz doğru cevap verdiği tespit edilmeli, bu şahıslarla ilgili inceleme de acilen yapılmalıdır. Cemevi saldırısıyla KPSS skandalının çok yönlü araştırılmasının yanında, Zeytinburnu Balıklı Rum Hastanesi’nde çıkan yangının kundaklama olup olmadığı mutlak surette açıklığa kavuşturulmalıdır''

KPSS iptal

KPSS'nin 31 Temmuz tarihinde yapılan oturumundaki bazı soruların Yediiklim Yayınevi'nin sorularıyla birebir aynı çıkması Türkiye'nin gündemine oturdu. ÖSYM iddialar için jet hızıyla 'yalan' derken ikna edici bir açıklama da yapmadı. Bunun ardından Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ani bir kararla ÖSYM Başkanı Halis Aygün'ü görevden aldı.

DDK inceleme başlatmıştı

Bunun ardından Devlet Denetleme Kurulu (DDK) da inceleme başlattı ve Başsavcılığa suç duyurusunda bulundu. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı da konuya ilişkin soruşturma başlattı ve polis ekipleri Yediiklim Yayınevi'nin 2 adresinde arama yaptı.

KPSS oturumları iptal edildi

Öte yandan yeni ÖSYM Başkanı ise Bayram Ali Ersoy oldu. Bugün açıklama yapan Ersoy, KPSS'nin 31 Temmuz'da yapılan oturumlarının iptal edildiğini duyurdu.

Yeni sınav takviminin 17 Eylül'de başlayacağını söyleyen Ersoy "Adaylardan yeni sınav için ilave ücret talep edilmeyecek" dedi.

Önceki soruşturmaları anlattı

"Böylesine kritik bir kurumun saldırıların hedefinde olmaması elbette mümkün değildir. Nitekim, geçmişten beri bu güzide kurumumuz, çeşitli iddialarla tartışmaların odağına yerleştirilmeye çalışılmıştır" diyen Ersoy, ÖSYM hakkında bugüne kadarki tüm iddiaların soruşturulduğu ve sorumlular hakkında gerekli işlemlerin yapıldığını savundu.

'Kabulü asla mümkün değil'

İlk inceleme sonuçlarına göre bu sınavda adaylara yöneltilen sorulardan bazılarının, bir yayınevinin soru kitapçıklarında yer aldığı tespit edildiğini belirten Ersoy, "Her şeyden önce, böyle bir tablonun hem kurumumuzun çalışma ilkeleri hem hukuk hem de kamuoyu vicdanı bakımından kabulü asla mümkün değildir"

Yeni takvim 17 Eylül'de

"Yapılan kapsamlı değerlendirmelerin ardından hem 31 Temmuz 2022 tarihinde yapılan KPSS oturumları iptal edilmiş hem de 6-7 Ağustos ve 14 Ağustos 2022 tarihlerinde yapılması planlanan oturumlar ertelenmiştir" diyen Ersoy, Yeni KPSS takviminin 17 Eylül'de başlayacağını belirterek sınavı iptal edilen adaylardan gireceği sınav için ilave ücret alınmayacağını söyledi.

Ersoy, "Hiç arzu etmediğimiz şekilde iptal ve ertelemelere sebebiyet veren bu talihsiz süreçten dolayı tüm adaylardan özür diliyoruz" dedi.