Altılı masa liderleri bir arada

Altılı masanın ilk turu bugün tamamlanıyor... Saadet Partisi ev sahipliğinde toplanacak altılı masada yol haritası belirlenecek. Bugün gerçekleşecek buluşma "Cumhurbaşkanının elbisesi dikilecek” diye nitelendiriliyor.

Güçlendirilmiş Parlamenter Sisteme Geçiş Mutabakat Metni'ne imza atan CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, Demokrat Parti, Gelecek Partisi ve DEVA Partisi'nin altıncı toplantısı bugün Saadet Partisi'nin ev sahipliğinde başladı. Toplantıya ilk olarak DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan geldi. Saadet lideri Temel Karamollaoğlu’nun kapıda karşıladığı liderlerden ikinci olarak Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, üçüncü olarak ise CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu geldi. Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal’ın ardından İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in de Saadet Genel Merkezi’ne gelmesinin ardından altılı masanın altıncı toplantısı başladı.

Neler konuşulacak?

Toplantıda daha önce kurulan komisyon çalışmaları değerlendirilecek ve yol haritası belirlenecek. Altılı masa tarafından kurulan Anayasa Komisyonu'nun 'Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem' çalışması ve seçim güvenliği konularının da değerlendirilmesi bekleniyor.

Bugün gerçekleştirilecek toplantı, ilk tur toplantılarının sonuncusu olacak. Liderler, ikinci tur görüşmelerinin zamanını ve içeriğini daha sonra belirleyecek.

Hürriyet’e bilgi veren kaynaklar, “Cumhurbaşkanının elbisesi dikilecek” diye niteledikleri bu çalışmaya ilişkin, “Masanın adayı, seçimden önce yardımcıları ve bakanlıklarda görevlendireceği isimlerden oluşan ‘A takımı’nı da ilan ederek meydanlara çıkabilir” dediler.

Liderlere ata tohumlu menü

Karamollaoğlu, bugün 14.00’te ağırlayacağı liderlere ‘Ata tohumlu’ menü sürprizi yapacak. Saadet Partisi kaynakları, “İstanbul teşkilatımız üreticilere domatesten biber, patlıcana kadar 1 milyon Ata tohumu dağıttı. Bu tohumlardan üretilen sebzelerden yapılan Yemek menüde olacak. Liderlere sebze sepeti de hediye edilecek” dedi.

Menüde neler var?

Saadet Partisi ev sahipliğinde gerçekleşecek buluşmada liderlere, düğün çorbası, güveç, bulgur pilavı, söğüş, havuç tarator, ezme, közlenmiş patlıcan, çoban salata, sütlaç ve soğuk baklava ikram edilecek.

Masadan ilk fotoğraflar

Buluşma öncesi Saadet Partisi'nin liderleri nerede ağırlayacağı belli oldu. Basına servis edilen görüntülerde altı liderin gelenekselleşen yuvarlak masa etrafında bir arya geleceği görülüyor. Liderlerin oturacağı masanın arkasındaki bir duvarda Necmettin Erbakan'ın İslam ülkeleriyle oluşturduğu D-8 Ekonomik İşbirliği Teşkilatı'ndan bir fotoğraf; diğer duvarda ise Atatürk'ün dua ederken bir fotoğrafı yer alıyor. Öte yandan yuvarlak masanın arkasında görünen masada ise Filistin bayrağı yer alıyor.

whatsapp-image-2022-08-21-at-11-58-41-am-1.jpegwhatsapp-image-2022-08-21-at-11-58-41-am-2.jpeg

Etiketler :