Ali Yerlikaya'dan yeni deprem açıklaması. 3 binada çökme meydana geldi

Ali Yerlikaya'dan yeni deprem açıklaması. 3 binada çökme meydana geldi
Malatya'da 5.9 büyüklüğünde meydana gelen depremin ardından yeni bir açıklama yapan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Malatya'da 1, Şanlıurfa'da 1, Elazığ'da 1 olmak üzere toplam 3 binada kısmi çökme meydana gelmiştir" ifadelerini kullandı.

Malatya’nın kale ilçesinde 5.9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem, Diyarbakır, Elazığ, Maraş, Tokat, ve Adıyaman gibi birçok ilden hissedilirken art arda gerçekleştirilen açıklamalarda can kaybı yaşanmadığı kaydedildi.

malatya.jpg

3 BİNADA KISMİ ÇÖKME MEYDANA GELDİ

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, konuya ilişkin gerçekleştirdiği flaş açıklamada, 3 binada kısmi çökme meydana geldiğini ifade etti.

Yerlikaya, sosyal medya hesabından gerçekleştirdiği açıklamada, "Malatya'da 1, Şanlıurfa'da 1, Elazığ'da 1 olmak üzere toplam 3 binada kısmi çökme meydana gelmiştir. Herhangi bir can ve mal kaybı bulunmamaktadır" ifadelerini kaydetti.

"Malatya’da meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki deprem sonrası Malatya, Diyarbakır, Şanlıurfa, Elazığ, Batman ve Tunceli illerimizde AFAD ve ilgili kurumlarımız saha tarama çalışmalarını sürdürmektedir.” açıklamasında bulunan İçişleri Bakanı, 112 Acil Çağrı Merkezi’ne toplamda 374 ihbar geldiğini ve bu ihbarların 341’inin bilgi; 33’ünün de yardım amaçlı çağrı olduğunu iletti.

Yerlikaya, ”Malatya'da 1, Şanlıurfa'da 1, Elazığ'da 1 olmak üzere toplam 3 binada kısmi çökme meydana gelmiştir. Herhangi bir can ve mal kaybı bulunmamaktadır. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun." ifadelerini kullandı.

yerlikaya-en-spon.png

Kaynak:halktv.com.tr