Ali Yerlikaya’dan flaş deprem açıklaması

Ali Yerlikaya’dan flaş deprem açıklaması
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bugün Malatya’nın Kale ilçesinde meydana gelen depremin ardından Malatya’da gerçekleştirdiği basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bugün merkez üssü Malatya’nın Kale ilçesi olan 5.9 büyüklüğündeki depremin ardından Malatya’ya giderek basın toplantısında önemli bilgiler verdi. Yerlikaya, meydana gelen depremde 43 vatandaşın yaralandığını ve 3 binada çökme gerçekleştiğini açıkladı.

Yaralanan 43 kişinin gözetim altında olduğunu belirten Yerlikaya, depremden toplamda 187 vatandaşın etkilendiğini ifade etti.

yerli.jpg

"SÜRATLA İRTİBATA GEÇTİK"

Başta Malatya olmak üzere çevre illerin depremden etkilendiğini belirten Yerlikaya, ”İlk andan itibaren AFAD başkanlığımızdan depremin büyüklüğü, merkez üssü Malatya Kale olduğunu öğrendiğimiz andan itibaren cumhurbaşkanımıza bilgiyi arz ettik. Süratle valilerimiz ile irtibata geçtik. Hemen ardından Malatya valimiz başta olmak üzere tüm valilerimiz ve kurumlarımızla ilgili yerleşim yerlerinde saha taraması başlattık.” açıklamasında bulundu.

Çevre Bakanlığı ekiplerinin süratle faaliyete geçtiğini ileten İçişleri Bakanı, “10 hasar tespit ekibi Malatya 10 Hasar tespiti de Elazığ'a gönderildi. Hem Malatya hem Elazığ'da hasar tespit sürecimiz başlatıldı.” dedi.

malatya.webp

3 BİNA ÇÖKTÜ!

İçişleri Bakanı, gerçekleştirdiği açıklamada, "Malatya’nın Kale ilçesinde 5.9 büyüklüğünde meydana gelen depremde AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha taramalarına başladı. Çevre illerden de hissedilen depremle ilgili gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Malatya'da 1, Şanlıurfa'da 1, Elazığ'da 1 olmak üzere toplam 3 binada kısmi çökme meydana gelmiştir. Herhangi bir can ve mal kaybı bulunmamaktadır.” ifadelerini kullanırken 112 Acil Çağrı Merkezi’ne 374 ihbarın geldiğini ve bu ihbarların 341'inin bilgi, 33'ünün de yardım amaçlı olduğunu belirtti.

Malatya'da 1, Şanlıurfa'da 1, Elazığ'da 1 olmak üzere toplam 3 binada kısmi çökme meydana geldiğini ifade eden Yerlikaya, “Herhangi bir can ve mal kaybı bulunmamaktadır. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun. 187 vatandaşımız depremden etkilendi. 43 vatandaşımız gözetim altında tutuluyor." açıklamasında bulundu.

depreem.jpg

PÜTÜRGEDE KAYA DÜŞMESİ!

Pütürge'de kaya düşmesi gerçekleştiğini ileten Yerlikaya, “Yollarımız süratle açıldı. Enerji kesintisi, altyapı hasarı ve su kesintisi yoktur. Gözlemlerdeki tespitlerde olumsuz durum yok.” ifadelerini kaydederek vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti.

Kaynak:halktv.com.tr