Ali Yerlikaya açıkladı: 4 şehit 14 yaralı

Ali Yerlikaya TUSAŞ'ta düzenlenen terör saldırısında 4 şehit ve 14 yaralının olduğunu açıkladı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, TUSAŞ'ta düzenlenen terör saldırısının ardından sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Yerlikaya hain saldırıda 4 şehit ve 14 yaralını olduğunu duyurdu.

Yerlikaya'nın paylaşımı şu şekilde:

"Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ. (TUSAŞ) Ankara Kahramankazan tesislerine yönelik terör saldırısında 2 terörist etkisiz hale getirilmiştir.

Saldırıda maalesef 4 şehidimiz, 14 yaralımız var.

Şehitlerimize Allah’tan rahmet; yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.

Bu menfur saldırıyı lanetliyorum. Son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar mücadelemiz azim ve kararlılıkla devam edecek.

Lütfen resmi kaynaklardan yapılacak açıklamaları dikkate alınız."

İLK AÇIKLAMA 3 ŞEHİT OLDUĞU YÖNÜNDEYDİ

Bakan Yerlikaya'nın ilk açıklaması 3 şehit olduğu yönündeydi ardından kısa bir süre sonra Bakan açıklamasını 4 şehit olarak güncelledi.

ali-yerlikaya-sehit.jpg

ALİ YERLİKAYA'DAN BASIN AÇIKLAMASI

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, TUSAŞ'a yapılan terör saldırısının ardından basın mensuplarına saldırı ile alakalı açıklamalarda bulundu.

Yapılan açıklamada saldırının 15:26'da başladığı ve haberin alınır alınmaz TUSAŞ'a Jandarma ve Özel Harekat personellerinin intikal ettiğini açıkladı. Bombalı saldırı sonrasında çıkan çatışmada 1'i erkek 1'i kadın 2 teröristin etkisiz hale getirildiği ve 4 şehidimizin olduğu aktarıldı:

“1’i kadın, 1’i erkek 2 terörist etkisiz hale getirildi. Maalesef 4 şehidimiz, 14 yaralımız var. Yaralılardan 3’ünün durumu ağır. Terörü lanetliyoruz. Kimlikleri belirlenince, hangi terör örgütüyle bağlantılı oldukları kamuoyuyla paylaşılacak.”

Kaynak:Halk TV Haber Merkezi