Ali Mahir Başarır'dan Fernans işçilerine destek. "İşçilere zulüm yapmayın"

Ali Mahir Başarır'dan Fernans işçilerine destek. "İşçilere zulüm yapmayın"
CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, Fernans işçilerinin gözaltına alınmasının ardından Kurtuluş Parkı'na giderek işçilere destek açıklamasında bulundu. Başarır, ”Buradan sesleniyorum Emniyet müdürlüğü ile görüşeceğiz. Burada hak arayan, insanca çalışmak isteyen ve insani koşullarda çalışmak isteyen bu işçilere bu zulmü yapmayın” dedi.

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, Fernas işçilerinin gözaltına alınmasına ilişkin açıklama yaptı. Başarır, ”Buradan sesleniyorum Emniyet müdürlüğü ile görüşeceğiz. Burada hak arayan, insanca çalışmak isteyen ve insani koşullarda çalışmak isteyen bu işçilere bu zulmü yapmayın” dedi.

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, milletvekilleri ile Fernas işçilerinin gözaltına alındığı Kurtuluş Parkı’na gitti. Park’ta açıklama yapan Başarır, emniyet müdürüne seslenerek gözaltına alınan işçilerin serbest bırakılmasını istedi. Başarır, konuşmasının devamında şunları söyledi.

"BURDA HAK ARAYAN, İNSANCA ÇALIŞMAK İSTEYEN BU İŞÇİLERE BU ZULMÜ YAPMAYIN"

“Fernas İşçilerin bulunduğu Kurtuluş Parkı’na geldik ve İşçiler polis tarafından gözaltına alınmış. Burdan sesleniyorum Emniyet Müdürlüğü ile görüşeceğiz. Burda hak arayan, insanca çalışmak isteyen ve insani koşullarda çalışmak isteyen bu işçilere bu zulmü yapmayın. Birkaç arkadaşımız vardı onları bir şekilde kurtarmaya çalıştık. Ama şimdi emniyet müdürlüğüne sesleniyoruz. Milletvekilleri mecliste bambaşka bir hukuksuzlukla uğraşırken buraya gelip alın teriyle çalışıp haklarını aramak isteyen insanları gözaltına almanız kabul edilemez. Fernans işçilerini bırakın. Biz meclis olarak, CHP grubu olarak bu olayı takip ediyoruz etmeye devam edeceğiz. İşçilerin giysileri, battaniyeleri hepsi burda ama onlar emniyette. İnsani bir eylem yapıyorlar, insanca davranılma zorunluluğu var bu işçilere.”

Ali Mahir Başarır ile birlikte CHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yavuzyılmaz, İstanbul Milletvekili Yunus Emre, Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakıroğlu, Bursa Milletvekili Kayıhan Pala ve Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez de Kurtuluş Parkı’nda Fernas işçilerine destek verdi.

Gözaltına alınan işçilerin, polis tarafından parkın dışına atılan elbise, battaniye kullandıkları eşyaları getirilen kamyonla emniyete götürüldü.

Kaynak:ANKA