Ali Mahir Başarır: Emniyet müdürleri bu videoyu sildirmeye çalışıyor!

Halk TV'de Gökmen Karadağ'ın sunumuyla ekrana gelen Açıkça programına konuk olan CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, AKP Mersin Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz'ın polislere hakaret etmesi üzerine Mersin Valiliği'nden gelen basın duyurusunu değerlendirdi.

Halk TV'de Gökmen Karadağ'ın sunumuyla ekrana gelen Açıkça programına konuk olan CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır AKP Mersin Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz'ın polislere hakaret ettiği video ile ilgili detayları paylaştı. 

'Emniyet müdürü tek tek sildiriyor'

Başarır, videonun bir aydır peşinde olduğunu söyledi. Emniyet müdürünün videoyu her yerden sildirmeye çalıştığını ekleyen Başarır, şöyle konuştu:

"18 Temmuz'da bu olay gerçekleşiyor. Bu polisler bana gelmedi arkadaşları geldi. Bakın böyle bir olay gerçekleşti böyle bir olay yaşandı. Milletvekili olay sonrası emniyet müdürünü, valiliği aradı. Polis arkadaşlar hiçbir sorgulama olmadan, video ve telsiz konuşmaları incelenmeden açığa alındı. Ben bu arkadaşlarımızla ayrı ayrı konuştum. Bu görüşmelerden sonra İçişleri Bakanlığı'na durumu sordum. Bir videodan bahsedildi, bu videoyu emniyet müdürü tek tek siliyor. Polis kayıtlarından telefonlardan siliyor. Bir şekilde bu video benim elime geçti. Bir aydır ben bu videonun peşindeyim"

'Valinin bu tutumu utanç meselesi'

Başarır, Gökmen Karadağ'ın "Bizim şu an izlediğimiz video, oradaki yetkili merciler tarafından yok edilmek istenmiş video mu?" sorusuna şöyle yanıt verdi:

"Kesinlikle emniyet müdürü bunu inkar etmesin, bu videoyu sildiriyor. Benzer olaylarda bizzat İçişleri Bakanlığı tarafından emniyet müdürlüğü basına servis ediyor. Bu video bize başka bir şekilde elimize geçiyor. Ve ben bu videomu izlediğimde polislerin haklı olduğunu gördüm. Bir sefer bu ihbar bir önceki çevirme sırasındaki amirlerinden geliyor. Bu çocuklar o arabayı gelen talimat üzerine durduruyor. Yarım saat bekletilme falan yok. Bunun üç dakikası milletvekili hakaret ediyor. En az yedi dakikası şoför polislere kimlik soruyor. Her şeyi bir kenara bırakalım, orada kullanılan kelimeyi hangimiz onaylayabilirsiniz. Ben validen beklerdim ki o kelime için özür dilerim. Bir Mersin'e her geldiğinde bu pislikle karşılaştığını söylüyor. İki ekibinize tükürürüm diyor, üç uzaklaş diyor aşağılayıcı bir tavır sergiliyor. Şimdi ben bunları öne çıkarmak istiyorum. Haklıya haksıza hukuk karar verir. İktidar partisinin bir milletvekili Türk polisine o kelimeyi kullanıyor. Mersin Valisi, bir milyon sekiz yüz elli bin kişinin valisi tutuyor beni, seçilmiş bir insanı suçluyor, bu olayın da doğru olduğunu söylüyor. Bir taraf olabilirler ama valinin tutumu emniyet müdürünün bu tutumu utanç meselesi. Sanki suçlu benim gibi hedef gösteriyorlar. Sanki bir bu arabayı durdurmuşuz, biz hakaret etmişiz"