Polis memurlarına hakaret eden AKP'li Yılmaz: Kanırta kanırta büyükşehiri de alacağız!

Halk TV'de Gökmen Karadağ'ın sunumuyla ekrana gelen Açıkça programında hukukçu Salim Şen, iletişimci-yazar Ayşen Şahin, gazeteci Barış Pehlivan ve CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, polise hakaret eden AKP Mersin Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz'ın geçtiğimiz aylardaki "Kanırta kanırta büyükşehiri de alacağız!" ifadesini değerlendirdi.

Hukukçu Salim Şen, CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır hakkında son dönemde siyaset dünyasında bu sıfatın içeriğini dolduran ve fark yaratan ve etkili çalışmalara imza atan bir isim olduğunu söyleyerek şöyle konuştu:

'AKP'nin kendi içerisinde saflaştığını görüyoruz'

"Kendisini hakikaten tebrik ediyorum, bir milletvekilliği örneği sergiliyor. Birkaç isimden birisi benim izlediğim, burada yepyeni bir durumla karşı karşıyayız. Bu olay çok sıradan bir olay. Muktedir bir kişinin, iktidardan aldığı, mevcut pozisyondan devşirdiği güç ile insanlara tepeden, tahakküm edici şekilde davranması bu ülkede çok sıradan. Biz Soma'da da oradaki işçileri tekmeleyen iktidar danışmanları görmedik mi? Ama şunu ilk defa görüyoruz, iktidarın kendi içerisinde de bir saflaşmanın, bir bloklaşmanın ete kemiğe büründüğünü görüyoruz. Mesela bir öncekinde #polisiminyanındayım hashthag'ine yapılmış o açıklama çok önemli.

Yeni Şafak'ın bunu böyle sunması basit bir olay değil

Salim Şen, AKP içerisindeki bölünmenin sosyal medyada aleni bir şekilde sunulmasının önemli olduğunun altını çizerek şöyle devam etti:

Bu bir taraf olma göstergesi, içerideki güç dengelerine karşı safını belli etmeyi aleni hale getirmiş bir yere doğru gidiyor AKP. İki önceki bölümde Özgün Emre Koç'un manşetini koyduğumuz 'Erdoğan'dan sonra AKP'nin gittiği kesin Erdoğan'dan sonra Ak Parti ve sonraki güç odaklarının, güç savaşlarının yansımasını yaşıyoruz' bu yorumla da bir arada değerlendirdiğimizde burada bir saflaşma bir cepheleşme var. Bu önümüzdeki dönem siyaseti okuma açısından da yeni bir duruma işaret ediyor. Yeni Şafak'ın bunu bu şekilde sosyal medyaya sunması çok basit bir olay değil. Kendi içerilerindeki bir kavgayı ortaya çıkarıyorlar. Hakikaten bunu ortaya çıkardığı, böyle bir şeye vesile olduğu için bundan öncekiler gibi, ben Ali Mahir Başarır'ı gerçekten canı gönülden kutluyorum"

'Bir özür dilese bunlara gerek kalmayacaktı'

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır AKP'li Yılmaz'ın "Kanırta kanırta büyükşehiri de alacağız!" açıklaması sonrası aralarında geçen diyaloğa değinerek şöyle dedi:

"Bu kanırtma meselesi ortaya çıktığında dedim ki 'Mersin'i biraz tanıyın. Siz Ankara'dan hiç Mersin'e gelmediniz, bizim Mersin'in Mut ilçesi vardır çok da şirin bir ilçesidir. Ben size Mut'lu musunuz diye soruyorum siz Çok mutluyum diyorsunuz. Oysa ben Mut ilçesini soruyorum' dedim. Böyle bir diyalog geçti aramızda. Ben kendisine gerçekten çok üzüldüm. O konuşma için de bir özür dilese hiç bunlara gerek kalmayacaktı. Dediğim gibi özür dilemek, uzlaşmak, yaptığı hatadan geri dönmek bir erdemdir. Ama İçişleri Bakan Yardımcısını, valiyi katarak bunları yapmak olayı başka yerlere götürüyor. 

 

Etiketler :