Akşener: Soylu'nun görevden ayrılması elzemdir

Akşener: Soylu'nun görevden ayrılması elzemdir
İYİ Parti Lideri Meral Akşener, organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in iddiaları hakkında konuştu. Akşener, "Süleyman Soylu'nun görevden ayrılması elzemdir" dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, çete lideri Sedat Peker'in iddialarının ardından yaptığı açıklamada "Sayın Soylu'nun da soruşturmanın selameti açısından kendi isteğiyle soruşturma sonuçlanana kadar görevinden ayrılması partisinin geleceği, çok sevdiği sayın Cumhurbaşkanının seçimi açısından elzemdir" dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Isparta ziyareti sırasında Çete lideri Sedat Peker'in iddiaları ile ilgili açıklama yaptı. Akşener, şunları söyledi:

Benim ne söylediğim belli. Netanyahu ile ilgili söylediğim belli. Çarpıttılar. Çünkü Sedat Peker’in söyledikleri var. Nasıl cevap verecek arkadaşlar? Hazır Meral hanım bunu dedi, sonuç itibariyle çarptıralım dediler. Sedat Peker’e cevap veremedikleri için sözlerimi çarptırdılar.

Bir aile meselesi olduğu için ortaklar arasında bir aile meselesi. Aile meselesinde diyorlardı ki aile işlerini sokakta tartışmayalım arasına girmeyelim Kerim Çoraklık üzerinden söylenen çok vahim yani o arkadaşımıza gelip teklif edilmesi. Haksız yere gözaltına alınıp mahkeme açılıp ondan sonra da ‘şöyle şöyle ifade verirsen seni çıkarırız’ denmesi şahitli, ispatlı bir şekilde bu çok vahim.

Sedat Peker bir şeyler iddia ediyor, hele son bu pazar günkü bir de bu seferki daha da enteresan ama ortak bir şey var kokain yani kaçakçılık, uyuşturucu kaçakçılığı.

İsimler söylüyor, olaylar söylüyor, yerler söylüyor. Şimdi gelelim bize, mesela benimle ilgili 2016 ekiminden beri açık bir dosya var bir gizli üzerine açılmış benim ifadem alınmadı, avukatların bilgisi yok, bilgisi 2016 ekiminden de mi açık?

'Soylu görevden ayrılmalı'

Ortaklara tavsiyem, bu iddiaların mutlaka araştırılmasıdır, savcılar tarafından. Sayın Soylu’nun da soruşturmanın selameti açısından kendi isteğiyle soruşturma sonuçlanana kadar görevinden ayrılması partisinin geleceği, çok sevdiği sayın Cumhurbaşkanının seçimi açısından elzemdir.