Akşener, Kılıçdaroğlu'nun adaylığı hakkında konuştu: Millet İttifakı'nın alacağı karar daha bağlayıcı olur

Akşener, Kılıçdaroğlu'nun adaylığı hakkında konuştu: Millet İttifakı'nın alacağı karar daha bağlayıcı olur
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in, Tunceli'de yaptığı geziyi takip eden Halk TV muhabiri Ferit Demir, cumhurbaşkanlığı adaylığıyla ilgili sorduğu soruya Akşener, ''Sayın Kılıçdaroğlu'nun da adaylığına saygı duyarım, en doğal hakkıdır. Benim bu konuda yorum yapmam doğru olmaz, aday olursa saygı duyarım'' dedi.

Vatandaşların sorunlarını Akşener'e anlattığını aktaran Demir, ''Hükümetin gerekli desteği göstermediğini söyleyen vatandaş, dertlerini Akşener'e söyledi'' dedi. 

Akşener'e Tunceli gezisi sırasında dinlendiği anda cumhurbaşkanlığı adaylığı hakkında sorduğu ''Koray Aydın'ın 'Adayımız Meral Akşener', Bülent Kuşoğlu'nun ise 'Adayımız Kılıçdaroğlu' açıklamalarının ardından Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığı konusunda ne düşünüyorsunuz?'' sorusuna Akşener'in, ''Ben cumhurbaşkanlığı konusunda tıkayacağı bir rol oynamayacağım. Hiçbir zaman bu yolda engel olmayacağım. Millet İttifakı nasıl bir karar alırsa ben o karara uyacağım. Sayın Kılıçdaroğlu'nun da adaylığına saygı duyarım, en doğal hakkıdır. Benim bu konuda yorum yapmam doğru olmaz, aday olursa saygı duyarım'' dediğini aktardı. Öte yandan Demir, ''Siz aday olur musunuz?'' diye sorduklarında ise Akşener'in, ''Ben de aday olmak isterim ama burada tıkayıcı rol oynamam. Bizim ittifakımızı oluşturan partiler var. Millet İttifakı'nı oluşturan iki parti var. Anketlerde İmamoğlu ve Yavaş'ın isimler var. Onlar aday olur mu olmaz mı bilmiyorum. Millet İttifakı'nda olması muhtemel Deva ve Gelecek Partileri var. Millet İttifakı'nın alacağı karar daha bağlayıcı olur'' dediğini aktardı. 

Demir ayrıca Akşener'in ''Benden yana gönlünüz rahat olsun'' diyerek Millet İttifakı'nı bozmayacağını söylediğini belirtti.