AKP’ye yakın araştırma şirketinden flaş açıklama! AKP'de herkes yol arkadaşlarının dosyalarını biriktirmiş

AKP’ye yakın araştırma şirketinden flaş açıklama! AKP'de herkes yol arkadaşlarının dosyalarını biriktirmiş
“AKP’ye yakın araştırma şirketi” olarak bilinen MAK Danışmanlık Şirketi sahibi Mehmet Ali Kulat çarpıcı açıklamalarda bulundu. Kulat, "Ortalık pis kokulardan geçilmiyor. Herkes yol arkadaşlarının dosyalarını biriktirmiş" dedi.

MAK Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Kulat, AKP il teşkilatlarında yaşanan siyasi gerilimi, Twitter sayfasında değerlendirdi, ardından YouTube üzerinden yayın yapan "Bizim TV"de Lâle Özan Arslan’ın sorularını cevapladı. "AKP'de kongre süreci yaklaştıkça bagajlardaki kirli çamaşırlar ortaya dökülüyor. Ortalık pis kokulardan geçilmiyor" diye sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Kulat, "Meğer herkes yol arkadaşlarının dosyalarını biriktirmiş" açıklamasında bulundu.

Katıldığı YouTube programında ise Kulat, "Ben, bir veriye bağlı olmamakla birlikte, bir erken seçim olma ihtimalini, özellikle 2020 Kasım’ı için düşünüyorum" dedi. Kulat, erken seçim için siyasî şartların yanı sıra özellikle ekonomik durumun bu konuda belirleyici olacağını ifade etti.

KİRLİ ÇAMAŞIRLAR ORTAYA DÖKÜLÜYOR

Kulat, Twitter hesabından yaptığı değerlendirmesinde, "Siyasette yeni fırtına dalgası illerde yaşanıyor... Kongre süreci yaklaştıkça bagajlardaki kirli çamaşırlar ortaya dökülüyor... Ortalık pis kokulardan geçilmiyor… Meğer herkes yol arkadaşlarının dosyalarını biriktirmiş... Bunlar dava adamı. Yarısı davalık..." yorumunda bulundu. Yaptığı paylaşımlar ile ilgili gün içerisinde konuk olduğu YouTube programında ise dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

"İL VE İLÇE TEŞKİLATLARI ÇALKANTILI"

Partilerin il, ilçe ve belde teşkilatlarının, siyasetin kılcal damarlarında yer aldığını, vatandaşlarla en çok onların temas halinde olduklarını ve partilerin kongrelerinin çekişmeli geçtiğini belirten Kulat, bazen bu teşkilatlarda yaşanan çatışmaların, büyükşehirlerde partiler arasında yaşanan çatışmalardan bile şiddetli olabileceğini söyledi.Kulat, AKP’nin kongrelerini her ne kadar seçimli yapsa da bunun sembolik olduğunu ancak daha çok genel merkezden atamalar şeklinde kongre adı altında bir tören yapıldığını ifade ederek, genel merkezin önceden belirlediği kişinin aday olup seçildiğini anlattı. Kulat, "Ancak tabi işler biraz sıkıntılı gitmeye başlayınca iktidar açısından, bir de iktidarın içerisinden yeni partilerin çıkma hazırlıkları gündeme gelince, il, ilçe, belde teşkilatları daha da anlam kazanmaya başladı" diye konuştu.

"3 YILDA BİR YAPILAN KONGRE ÇALIŞMALARI 2 YILA ÇEKİLDİ"

AKP Tüzüğü gereği 3 yılda bir yapılan genel kongre çalışmalarının, yine kongreye uygun olmakla birlikte ama daha önce hiç yapılmadığı şekliyle 2 yıla çekildiğine işaret eden Kulat, "Bu 2 yıla çekilmesi meselesi, ‘Acaba Sayın Cumhurbaşkanının ve AK Parti yönetiminin erken seçim düşüncesi mi?’ şeklinde konuşulmaya başlandı" dedi.

DAVUTOĞLU'NUN YANINA GEÇENLERLE PARTİDE KALANLAR ARASINDA ATIŞMA

Kulat, Ahmet Davutoğlu’nun kuracağı partiye geçen bazı eski AKP il ve ilçe yöneticileri ile geçmişte bu kişilerle birlikte hareket etmiş olanlar arasında karşılklı suçlamaların yaşanması sebebiyle, bugünlerde il, ilçe, belde teşkilatlarında bir fırtına yaşandığını anlattı. Kulat, pek çok kişinin birbirini FETÖ’cülükle suçlamaya devam ettiğini de kaydetti.Suçlamaların, milletvekillerine kadar uzandığını belirten Kulat, “En son olarak Kahramanmaraş’ta İçişleri Komisyonu Başkanı Celalettin Güvenç’i hedef alan suçlamalar, sonra Celâlettin Güvenç’in ‘Bu iddialar doğru çıkarsa istifa etmeye hazırım’ şeklindeki resti, bunun en somut örneklerinden birisi olarak karşımızda duruyor” dedi.

"2020 KASIM'DA ERKEN SEÇİM OLABİLİR"

Mehmet Ali Kulat, Cumhurbaşkanının kafasında bir erken seçim düşüncesi olup olmadığına dair bir soru üzerine de, Mecliste temsil edilen bütün partilerin, erken seçim olacakmış gibi çalıştıklarını söyledi. Kulat, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminde önemli olanın cumhurbaşkanlığını kazanmak olduğunu belirterek, “Cumhurbaşkanı adayı olmayı düşünen kişilerin de ortaya çıkmasıyla birlikte yavaş yavaş sürecin hareketlendiğini söyleyebilirim. Doğrusu ben, bir veriye bağlı olmamakla birlikte, bir erken seçim olma ihtimalini, özellikle 2020 Kasım’ı için düşünüyorum” dedi. Kulat, siyasî şartların yanı sıra özellikle ekonomik durumun bu konuda belirleyici olacağını ifade etti.

"AKP İÇERİSİNDE MHP İTTİFAKINDAN RAHATSIZLIK DUYULUYOR"

AKP’nin farklı ittifak arayışları içerisine girip girmeyeceğine dair bir soru üzerine de Kulat, AKP’nin özellikle geçmişte Millî Görüş kökenli milletvekilleri arasında MHP ile ittifaktan dolayı rahatsızlıklar yaşandığını, bu ittifakın partiye oy kaybettirdiğini düşünenler olduğunu, dolayısıyla yeni ittifak arayışlarına girilebileceğini ifade etti.

"İYİ PARTİ KAPILARI KAPATTI"

Kulat, “Bu alternatif arayışları (konusunda) en akla gelen isim olarak İYİ Parti gösterilirken, dün İYİ Parti İstanbul İl Başkanının yaptığı açıklama, bu konuda kapıların İYİ Parti açısından kapalı olduğunu göstermekle birlikte, siyaseten 24 saat uzun zamandır” diye konuştu. Kulat, beklenmedik gelişmelerin dengeleri değiştirebileceğini de kaydetti.Yeni sistemin, yüzde bir, hatta binde bir oranındaki oyların bile önem taşıdığı bir sürece dönüştüğünü belirten Kulat, bunun son İstanbul seçimlerinde görüldüğünü hatırlattı.

"KARAMOLLAOĞLU, CİDDİ BİR OYUN KURUCU OLACAK"

Kulat, Saadet Partisi’ne dair bir soru üzerine de “Ben Sayın Karamollaoğlu’nun önümüzdeki dönemde daha ciddi bir oyun kurucu olarak sahada olacağını düşünüyorum” dedi. 

Etiketler :