AKP'nin hafıza sorunu: Darbe gecesi CHP'ye teşekkür, bugün suçlama - VİDEO

AKP'nin hafıza sorunu: Darbe gecesi CHP'ye teşekkür, bugün suçlama - VİDEO
AKP bugün CHP'yi ve Kılıçdaroğlu'nu darbecilikle suçluyor. Ancak 15 Temmuz gecesi, TRT binasındaki darbecilerin püskürtülmesinin ardından AKP'li milletvekili CHP'ye ve Kılıçdaroğlu'na teşekkür etmişti...

İktidar kanadı, son günlerde yoğun bir şekilde CHP'ye ve Kemal Kılıçdaroğlu'na 15 Temmuz gecesi darbecilerle işbirliği suçlaması yöneltiyor. Son olarak AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, "Kılıçdaroğlu'nu o gece tankların üzerinde görmek isterdim. Bunun yerine darbecilerle anlaşıp tankların arasından kaçmayı tercih etti" ifadelerini kullandı. O gece TRT binasına giren AKP İzmir Milletvekili Hüseyin Kocabıyık ise CHP'nin ve Kılıçdaroğlu'nun demokrasiye sahip çıktığını söyleyip teşekkür etmişti.

Peki o gece neler yaşandı...

Ankara Büyükşehir Belediyesi sabık Başkanı Melih Gökçek'in oğlu Osman Gökçek, dün kendi kanalı Beyaz TV'de katıldığı programda TRT'de yaşananları şu sözlerle anlattı:

Sayın Cumhurbaşkanı Esenboğa’ya gelecek dediler, biz de oraya yola çıktık. Yol çok kalabalıktı, başka yerde bize ihtiyaç olabilir dedik o akşam Hüseyin Kocabıyık’la konuştuk. Bana, “Osman ben TRT’ye gidiyorum, siz de oraya gidin” dedi. Biz de oraya gittik. İçeride bulunan darbeci askerleri dışarı çıkarttık.

CHP'ye teşekkür etmişti

Dönemin AKP İzmir Milletvekili ve daha sonra TBMM Darbe Araştırma Komisyonu üyesi Hüseyin Kocabıyık ise darbe bildirisinin okunmasının ardından, darbecilerin püskürtülmesi sonrası yanında bildiriyi okuyan TRT Spikeri Tijen Karaş ile birlikte, TRT binasında Kılıçdaroğlu ve CHP'yle ilgili şu ifadeleri kullanmıştı: 

Aziz milletimiz, Süleyman Soylu’nun da dediği gibi bir Yeniçeri ayaklanması bastırılmıştır. Bundan sonra bu ülkede çocuklarımızın kaderini çiğneyecek bir ayaklanma olmayacaktır. Burada bir şeyin altını çizmek istiyorum; iktidarıyla, muhalefetiyle, CHP’siyle, Kemal Kılıçdaroğlu’yla, Özgür Özel’iyle, Devlet Bahçeli’siyle, MHP’siyle herkes demokrasiye sahip çıkmıştır. Sağ olsunlar!

Etiketler :