AKP’li vekili eleştiren köylüler ifadeye çağrıldı

AKP’li vekili eleştiren köylüler ifadeye çağrıldı
Artvin’in Cankurtaran mevkiinde mesire alanı projesi için orman kesimine engel olmak isterken üzerine açılan ateş sonucunda hayatını kaybeden doğa savunucusu Reşit Kibar’ın öldürülmesi ve iki vatandaşın yaralanmasının yankıları hala devam ediyor. Söz konusu saldırıyla ilgili AKP Artvin Milletvekili Faruk Çelik’i sosyal medyadan eleştiren iki genç daha ifadeye çağrıldı.

Artvin’in Cankurtaran ilçesinde ağaç kesimini engellemek için mücadele ederken üzerine açılan ateş sonucunda doğa savunucusu Reşit Kibar’ın yaşamını yitirdiği ve iki kişinin de yaralandığı saldırının yankıları sürüyor. Kibar’ın öldürüldüğü saldırıya ilişkin, AKP Artvin Milletvekili Faruk Çelik’i sosyal medya hesaplarından eleştiren iki genç daha ifadeye çağrıldı.

Çifteköprü Köyü’nden Tuncay Koyuncu ve Yoldere Köyü’nden Taşkın Altunkaya, AKP’li vekile hakaret ettikleri iddiasıyla Hopa Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücade Şubesi’nde ifade verdi. Cep telefonlarına da el konulan iki genç, daha sonra serbest bırakıldı.

resit-kisbar.webp

Çifteköprü köylüleri ise tetiği çeken Muhammet Ustabaş, silah sahibi Fikret Merttürk’ün, Cankurtaran’daki ihaleyi alan Yapısoy Beton’un sahibi Yunus Merttürk’ün, daha önce aynı bölgede taş ocağı projesi yapmasına rağmen halkın tepkisi nedeniyle projeyi uygulayamayan İçkale İnşaat sahipleri Reşit Merttürk ve Bünyamin Merttürk hakkında suç duyurusunda bulundu. Çifteköprülüler, söz konusu kişileri “iştirak halinde tasarlayarak kasten öldürme, birden fazla kişiyi yaralama ve birden fazla kişiyi kasten öldürmeye teşebbüs” ile suçladı.

Kaynak:halktv.com.tr