AKP’li Üsküdar Belediyesi çalışıyor: Belediye, Validebağ’ı kendisine tahsis etti

AKP’li Üsküdar Belediyesi çalışıyor: Belediye, Validebağ’ı kendisine tahsis etti
Validebağ Korusu’nun Milli Emlak tarafından AKP'li Üsküdar Belediyesi’ne yapılan tahsisi salgın gündemli olağanüstü mecliste karara bağlandı.

Üsküdar Belediye Meclisi'nin salgın nedeniyle acil olarak alınması gereken kararlar için olağanüstü gerçekleştirilen oturumunda dikkat çeken kararlar da alındı.

BirGün'de yer alan habere göre, salgın yüzünden oluşan gelir kaybı nedeniyle belediye başkanına 75 milyon liraya kadar borçlanma yetkisinin verildiği, kira ve ecrimisil bedellerinin 3 ay ertelendiği toplantının gündemine “Validebağ tahsis” ve “taşınmaz devri” maddeleri de eklendi.

Olağanüstü meclise, yıllardır yapılaşma tehdidi altında olan Validebağ Korusu ile ilgili gelen teklifte; mülkiyeti hazineye ait 354 bin metrekarelik Validebağ Korusu'nun Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı'na tahsis edilmiş kısımları dışında kalan 261 bin metrekarelik bölümünün, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü'nce Üsküdar Belediyesi'ne ön tahsisinin yapıldığı belirtildi.

Bakımsız durumda olduğu iddia edilen koruda doğal yapısı korunarak bakım ve onarımı yapılmak üzere gerçekleştirilen ön tahsis konusunda karar alınmak üzere belediye başkanlığına yetki verilmesi istendi. Karar oy çokluğu ile kabul edildi.
 

Etiketler :