AKP'li ismin skandal fotoğrafına tepki: Akıl almaz

AKP'li ismin skandal fotoğrafına tepki: Akıl almaz
CHP’li Özel, AKP'li Burhan Kuzu'nun 'asla tanımam' dediği  uyuşturucu baronu ‘Zindaşti’ ile çektirdiği fotoğrafının ortaya çıkmasının ardından açıklama yaptı. Özel, "Kapsamlı soruşturma şart" dedi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Cumhuriyet gazetesinin duyurduğu İranlı uyuşturucu baronu Naci Şerifi Zindaşti’yi tahliye ettirdiği iddia edilen eski AKP Milletvekili ve Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu üyesi Prof. Dr. Burhan Kuzu’nun Zindaşti’yle yemek yerken çekilmiş fotoğraflarına tepki gösterdi.

Özel, Kuzu’nun haberle birlikte daha önce tanımadığını söylediği uyuşturucu baronu Zindaşti’nin vatandaşlık işlemlerinin kolaylaştırılmasına aracılık ettiğini kabul ettiğini belirterek, “Bu bile bile kabul edilemeyecek bir durumdur” dedi.

Özel, şunları dile getirdi: “Artık bu fotoğraftan sonra, Zindaşti’nin salıverilmesine neden olan süreç içindeki soru işaretleri bir bir açığa çıkarılmak durumundadır. Böyle bir kişi için bir eski milletvekilinin aracılık etmesi akıl almaz bir şeydir. HSK’nin soruşturmasının ardından tahliye kararını veren İstanbul 5. Sulh Ceza Hâkimi Cevdet Özcan’ın görev yerinin değiştirilmesi önemlidir ancak bu soruşturmanın bir türlü o eski milletvekiline uzanmamış olmasını kabul edemeyiz.”

Özel, Kuzu’nun Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu üyesi olduğunu anımsatarak, “Bu soruşturma bir an önce Burhan Kuzu’ysa Burhan Kuzu, başka bir milletvekili ise başka milletvekilini kapsayacak biçimde bir an önce genişletilmeli ve hukuka sahip çıkılmalıdır. Konunun takipçisi olmaya devam edeceğiz” dedi.

‘Kuzu istifa etmeli’

İranlı uyuşturucu baronu Zindaşti ve 3 adamının eski bir AKP’li vekilin sayesinde tahliye ettirildiği iddiasını kasım ayında Meclis gündemine taşıyan CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, “Cumhuriyet’in ortaya çıkardığı fotoğraflar o günden bugüne süregelen bir ilişkiyi gösteriyor. Bir insan tanımadığı bir kişi için hâkime neden baskı yapsın? Uzun bir zamandır tanışıklığı olduğu anlaşılıyor. Bu AKP’nin yargı üzerindeki baskısı somut bir göstergesidir. Bir de pis ilişkilerin açık göstergesidir” dedi.

Tanrıkulu, Kuzu’nun atandığı görevden çekilmesi gerektiğini de söyledi.

Etiketler :